Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym w sedanie z 2006 roku mieć ringi jako światła do jazdy dziennej i tył z ledami. Czy zamiana sterownika na LM2 zadziała?

Czy taki sterownik będzie kompatybilny z reflektorem przedliftowym bixenon skrętny samopoziom?

Dzięki za każdą podpowiedź

Opublikowano
Mam 2006 rocznik i fabrycznie moduł lm2. Na pewno da się zakodować światła do jazdy dziennej przez światła h7 te obok soczewki bo tak zakodowałem u siebie. Co do ringów w przedliftach jest inne źródło światła i ringi są dużo słabsze od poliftowych. Także w grę wchodzi zmiana lamp na polifty i później kodowanie. Teoretycznie też powinieneś mieć moduł lm2. Dodatkowo z tego co się orientowałem trzeba prowadzić dodatkowe kable od modułu do lamp i odpowiednie adaptery do tylnych lamp. Ewentualnie ledowe zamienniki DEPO na tył są plug and play bez zmiany kodowania a wyglądają praktycznie identycznie jak ori. Ja wybrałem tę opcję i jak dla mnie jest ok.
Opublikowano
Mam 2006 rocznik i fabrycznie moduł lm2. Na pewno da się zakodować światła do jazdy dziennej przez światła h7 te obok soczewki bo tak zakodowałem u siebie. Co do ringów w przedliftach jest inne źródło światła i ringi są dużo słabsze od poliftowych. Także w grę wchodzi zmiana lamp na polifty i później kodowanie. Teoretycznie też powinieneś mieć moduł lm2. Dodatkowo z tego co się orientowałem trzeba prowadzić dodatkowe kable od modułu do lamp i odpowiednie adaptery do tylnych lamp. Ewentualnie ledowe zamienniki DEPO na tył są plug and play bez zmiany kodowania a wyglądają praktycznie identycznie jak ori. Ja wybrałem tę opcję i jak dla mnie jest ok.

Dałem swój przód do regenracji - przy okazji wymienili ori ringi na cotton ledy - świecą teraz jak złe - problem w tym, że chociaż nadają się super do jazdy w dzień, to za każdym razem trzeba włączać postojowe przy zapalaniu i wyłaczać je przy gaszeniu auta. stąd cały zabieg i pytanie o sterownik poliftowy - w poliftach już ringi działają przecież jako dzienne.