Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz ściągnąć w miarę nowe SPDATEN i aktualizować chociażby WINKFP. Na forum jest mnóstwo instrukcji jak, co, skąd, itd.

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest wszędzie. Spdaten to tylko pliki z softem. Do programowania potrzebujesz WinKFP, ktory instalujesz razem z INPĄ. Spdaten nie musza byc najnowsze, bo E90 od lat nie jest aktualizowana. Przy programowaniu możesz uwalić sterownik, bo wykonczysz akumulator, wiec trzeba zapewnić podtrzymanie zasilania. Niektore stetowniki ida długo, szvzególnie zwykłym kablem K+DCAN. Dodatkowo nie wszystkie stetowniki zrobisz tym kablem. Niektore wymagaja ICOM np. radia. WinKFP pozwoli ci je robić zwyklym kablem, ale programowanie skończy sie uwaleniem radia i problem.

Że tak sie spytam po co chcesz to robić? Cos ci nie dziala, czy jesteś po prostu fanem wszelakich upgradów. W przypadku E9x za duzo one nie wnosiły.

Tu masz spdaten i INPE. E90 to E89 w przypadku plików spdaten.

https://bimmerpark.pl/inpa-f/

Tak czytam i widzę że to twoja pierwsza przygoda, wiec jak już musisz to zacznij od jakiś małoznaczacych modułów, a nie silnika.

Opublikowano

Dzięki tak tylko pytam bo mam zamiar zacząć aktualizacje na własą rekę nie tylko bmw i próbuje sie na początek czegoś dowiedzieć wiem że do e90 te aktualizacje mało wnoszą sam zrobiłem aktualizacje zapłaciłem kupe siana i praktycznie nic nie wniosła sensownego tyle co poustawiałem te ukryte fuunkcje przy okazij

a jeszcze takie pytanie orietujesz się jaki komputer był by dobry do diagnostyki ogłnie aut plus wgrywanie takich aktualizacij w miare normanych pieniądzach ?

Opublikowano

Przy okazji podepnę się i zapytam, czy ktoś na śląsku zajmuje się aktualizacją DDE? Oczywiście odpłatnie, byle nie liczone jak w serwisie BMW... :roll:

Mam problem z wtryskami 1,3,4 - błąd Zero quantity adaptation injector (błędy 4AD5, 4AF5, 4B05)

Sprawdzałem INPĄ korekty i wszystko wygląda w porządku, przeszukując fora, doczytałem, że najlepiej zacząć od aktualizacji softu.