Skocz do zawartości

Odczuwalne drgania przy przyśpieszaniu bmw e46 2.0d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam bmw e46 2.0D 150KM 2004rok. Wczoraj wymieniane miałem: - podpora wału oraz łącznik elastyczny, ponieważ przy przyśpieszaniu, tak napierdzielało w podłodze, że nie dało się jechać. Dodam, że objawy zauważyłem już 2-3 miechy temu, ale niestety nie mogłem sobie pozwolić na naprawę tego ( wcześniej nie było tak źle, odczuwalne stuki i trzęsienie jedynie przy wyprzedzaniu na trasie, dopiero tydzień temu problem był odczuwalny nawet przy jeździe po mieście) Po wymianie problem ustąpił lecz nadal jest odczuwalne drżenie auta(żadnego stukania nie ma), ale jedynie przy wkręceniu go na obroty powyżej 3-4 tyś na 3 biegu, czyli jak chcemy porządnie przyśpieszyć. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną? Czy mechanik mógł cos spierdzielić przy montażu podpory lub łącznika ? Dopiero za tydzień ma miejsce aby zobaczyć co się dzieje, dlatego pisze na forum, aby rozeznać się w temacie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy podpora i łącznik?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jakiej firmy podpora i łącznik?

Tego Ci nie powiem, bo jeszcze nie odebrałem faktury od mechanika, ale wstępnie z nim rozmawiałem i mogło być tak że wał dostał tak po dupie, że potrzeba będzie go wyważyć ? Niestety w moim mieście nie ma firmy która się tym zajmuje i będę zmuszony kupić używkę, jeśli jest coś z wałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie daj mu ruszać wału, jakiej firmy te elementy i wtedy decyzja dopiero.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.