Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z xenonami. Wymieniłem amortyzatory i wahacze z tylu, do tego wrzuciłem nowy czujnik poziomowania na przód i problem polega na tym, że światła walą w kosmos i każdego oślepiają.

Błędów czujników poziomowania już nie ma a był tylko ten z przodu. Dodam, że przed wymianą zawieszenia z tylu oraz przed tym jak się uszkodził czujnik przód wszystko było ok i światła świeciły idealnie także odrzuciłbym tutaj kręcenie manualną regulacją świateł.

Jest jakaś procedura adaptacji tego czujnika?

Ogólnie czujnik przód jeżdżąc po dziurach sobie skacze pod INPA jeśli chodzi o napięcie czyli jest ok. Co do tylu to trochę drgnie, jak pobujam autem też coś tam się pasek ruszy ale nie za bardzo.

Niżej zdjęcie z inpy:

EF8-E8342-143-F-4-ECA-A392-7197-CE58-D20-C.jpg

Opublikowano
Miałem podobnie po wymianie wahaczy przednich, ale świeciły bezpośrednio pod samochód. Problem naprawiłem na stacji diagnostycznej po normalnej regulacji świateł. Dlatego też radzę od tego zacząć
Opublikowano
Również po rozpięciu przedniego wahacza przy wymianie półosi miałem Xenon świecący w kosmos. Regulacja w OSKP pomogła.