Skocz do zawartości

Problem - Bluetooth, USB i Head Up Display

Xsavier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, samochód nie był używany przez dwa tygodnie. Po 2 tygodniach jak odpaliłem auto pojawił się komunikat "Błąd systemowy funk. wezwania SOS". Od tego czasu nie działa mi Bluetooth i USB. Radio funkcjonuje normalnie. Odłączyłem klemę akumulatora, nie zwróciłem uwagi czy Head Up Display działał wcześniej i po odłączeniu też już nie działa oraz nie mogę też przestawić zegarka.

Czy spotkał się już ktoś z takim problemem? Ktoś wie jak to naprawić?

Pozdrawiam

pnWaNSLJj pmgwbYNBj

• Zasłużeni forumowicze
Zeskanuj bledy. Wygoogluj sos call system failure. Na zagranicznych forach poczytaj. Ludzie w większości wykodowuja te opcje. Przeskanuj bledy. Pokasuj i zobacz co dalej nie dziala. Odlaczenie aku to nie za dobra opcja jak sie nie ma pod reka programu do diagnostyki. Bo roznie bywa jak sie aku odlaczy. Nie wiem jak w f ale w g blad sos to zdechla bateria w podsufitce.

🙃🙃

Witam

Też miałem ten błąd. Wymieniłem baterię bo diagnostyka pokazywała że za niskie napięcie - nie pomogło. Okazało się że wywalił się soft w module i ten zachowywał się jakby się zawiesił zapamiętując niski poziom napięcia. U mnie też się to stało po tym jak auto wyświetliło info o słabym aku. Widocznie, ten moduł wrażliwy jest na skoki napięcia.

Ja wykodowałem dziada bo nie miałem czasu na walkę z softem. Prawdopodobnie pomogłoby nowe programowanie/aktualizacja softu. Może kiedyś...

Pozdrawiam

Maciek

• 1 miesiąc temu...