Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie szacowne grono. Ostatnio pojawił się u mnie kolejny problem, smutne ale cóż. Auto poczas uruchamiania na chwilę przed uruchomieniem wydaje pisk. Na początku myślałem że to pasek wieloklinowy, jako że napinacz i rolka były jeszcze z poprzedniego silnika( musiałem wymienić ze względu na awarie) wymieniłem te rzeczy lecz z marnym skutkiem gdyż pisk wciąż był obecny przy starcie. Kolejnym podejrzanym został rozrusznik, znajomy miał taki i na podmianę mogłem sprawdzić czy to on, jednak rozrusznik to nie był. Potem wymieniłem uszczelki od turbo do DPF oraz przy kolektorze wydechowym, niestety ale pisk pozostał. To co jeszcze zauważyłem to to że dźwięk jest jakby cichszy albo pisk wydawał się być krótszy kiedy silnik jest nagrzany. Dla zainteresowanych mam link do filmiku który można obejrzeć. Za wszystkie sugestie będę bardzo wdzięczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla mnie to nadal jak pasek brzmi . Jeszcze jest opcja sprzęgiełko na alternatorze . Można to sprawdzić po zdjęciu paska . Zresztą odpal raz bez paska .