Skocz do zawartości

Czy u kogoś działa Test 10 na OBC w E32,E34?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jakos ciężko i powoli to sprawdzacie ... wszyscy chcą tylko, aby podac wszystko na tacy ... :twisted:

Ach lenie jesteście i tyle ;-) :lol:

Poszukałem za Was nt. E39 :

http://www.bmwtips.com/tipsntricks/tips_pages/exploring528OBC.htm

poczytajcie (niestety angielski lekko wskazany) i spróbujcie.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Jakos ciężko i powoli to sprawdzacie ... wszyscy chcą tylko, aby podac wszystko na tacy ... :twisted:

Ach lenie jesteście i tyle ;-) :lol:

Poszukałem za Was nt. E39 :

http://www.bmwtips.com/tipsntricks/tips_pages/exploring528OBC.htm

poczytajcie (niestety angielski lekko wskazany) i spróbujcie.

Kopalnia wiedzy :jawdrop: ...... Dzięki po stokroć :modlitwa:

No lenie to może tylko troszeczkę :wink: :P ale ten czas ..... :? :? :? Kiedy go będzie więcej...

Opublikowano

A Wy myślicie, że ja mam czas ! :twisted: :lol:

Jak byście dobrze przeczytali forum i przede wszystkim wątek z linkami, to to tam jest (jak dobrze pamiętam), napewno na forum był ten adres.

Uff, "wyżyłem się" :lol:

Mam tylko nadzieję, że uda Wam sie to zrobić. napiszcie koniecznie !

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Może u Ciebie jednak "to se ne da" :)

Próbowałeś wg. tego opisu na stronie ?

Ale fakt może być coś inaczej, bo to jest opis do amerykańskiej wersji ..., choć amerykańskie opisy do E38 się u mnie zgadzają, z drobną różnicą, że minimalnie są inne informacje wyświetlane ...

Stronka

Opublikowano

"Ach te dzieci ..." ;)

Do tego cały czas dążyłem ... przeczytaj dokładnie ten link, tam jest przecież to opisane ...

W E38 jest nieco prostrze ..., ale tak samo testem 19-tym się odblokowuje, jedynie widzę, że nawet bez odblokowywania w E39 już jest trochę funkcji, a w E38 prawie nic nie ma - wszystko po odblokowaniu.

Może jeszcze będą z Ciebie ludzie ;) :lol:

Stronka

Opublikowano

Pochwal się, jak Ci zadziała i co uzyskałeś.

Tu nie trzeba być geniuszem tylko uważnie przeczytać (niestety przynajmniej angielski na srednim poziomie wymagany) i mieć "żyłkę" prawdziwego Polaka eksperymantatora :)

Stronka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pozwólcie panowie, że wtrącę.

Siedzę nad linkiem (http://home.iae.nl/users/bts/obc.htm), który podawany był w tym wątku i w wielu innych, ze słownikiem w ręku. Tłumaczę każde słowo, ale potem to mi się już nie klei. Miałbym prośbę - ogromną. NIe chciałbym denerwować niepotrzebnie tych, którzy wymachują emotikonami takimi jak ta :search: , bo przejrzałem to forum w zdłuż i w szerz i wszystkie wskazują na podany link.

Mam prośbę

Niestety nie mogę się połapać co znaczą testy 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18.

Jeśli znajdzie się ktoś, kto zechciałby wyjasnić mi co one znaczą - byłbym niezmiernie wdzięczny. Prosze jednak z tego samego miejsca o nie zabieranie głosu osób, które nic do mojej prośby lub do podanego wątku nie wniosą ..

Pozdrawiam i zgóry dziękuję

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
Opublikowano

Och Onaro, Onaro ...

11 - ustawienia kraju dla ustawień : mil/km i temp. C lub F

12 - średnia prędkość dla kalkulacji przewidywanego czasu dojazdu

13 - przewidywany czas dojazdu

14 - data Softaware w OBC

15 - Dane diagnostyczne OBC

16 - wartości wejściowe dla OBC (np. czy silnik pracuje czy nie itp.)

17 - dane specyficzne dla danego modelu BMW

18 - ustawienia tonu

Może być :) ?

Stronka

Opublikowano

No wreszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki SEBAST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Normalnie nie wiem jak ci podziękować .... :modlitwa:

Dzięki Dzięki Dzięki

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeszcze tylko jdno małe w tym temacie. dlatego odświerzam wątek.

jakoś mi się nie chce wierzyć, żebym miał rację - ale wolę usłyszeć od ciebie potwierdzenie Sebast

Czy test 6 podaje amperarz na alternatorze tak jak test 9 podaje napięcie w Voltach na tym samym urządzeniu ?

Pozdraiwam

Prosze o wyrozumiałość

i zgóry dziękuję ...

Opublikowano

Postaw wirtualne piwo i będzie OK ;)

Co do testu 6, to trudno mi powiedzieć, trzebaby gdzieś poszukać, lub potestowac w czasie jazdy.

Jak to będzie pomiar na aku, to będą się pojawiać wartości ujemne, jak na alternatorze, to będzie się wahać od 0 do ... raczej stawiałbym na alternator.

Napięcie nie musi by mierzone na alternatorze - jest ono (mniej więcej) w każdym punkcie takie same ...

Stronka

Opublikowano

:modlitwa:

Big Thx.

Może kiedyś to wirtualne zamienimy na to z pianką ...

Pozdrawiam

Opublikowano
Sory że trochę z innej beczki :roll: .Orientuje się ktos z was, czy kazde E34 posiada instalację elektryczną przystosowaną do podpiecia komputera pokładowego ? Ja mam w tym miejscu zegar analogowy a mam mozliwość kupienia komputera w dobrej cenie. Zastanawiam sie jednak czy warto sie w to bawic.
lechu
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

po tej zabawie z kodami mam uszkodzony komputer, objaw nic nie działa, ani radio ani komputer.

Po zapaleniu silnika komputer świeci przez ok. 15 sekund,(po tem gasnie i nic nie działa na komputerze) ale tylko tło koloru biało-szarego, żaden przycisk nie działa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

juz miałem biec do wozu a tu ten ostatni post

po tej zabawie z kodami mam uszkodzony komputer

może sie to zdazyć??

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
raczej nie, okazało sie że to było spowodowane malutkim zwarciem wywołanym przez zabawe z wielofunkcyjną kierownicą, tak więc namawiam do zabawy w kody bo odało mi się odblokować telewizje aby działała podczas jazdy, są jednak znaczne zakłócenia obrazu- podczas jazdy obraz nie jest stabilny
Opublikowano

właśnie wruciłem

mam 520 z 97r i "low" komputer (ten gorszy)

kodów żadnych nie moge wpisywać ale poprzekręceniu kluczyka do pozycji II z przyciśniętym guzikiem pokazuje sie _tESt_

test 1 to jakieś liczby, test 2 to sprawdzanie zegarów, test 19 to "_L_on_/off on i off zmienia się cio chwile i to tyle. Ale przy dłuższym grzebaniu można jeszcze wejść do innych testów, ale jeszcze nie ustaliłem schematu do możliwość wejści w inne test niz 1, 2, 19 (udawało sie przez przypadek) poza tym nie wiem jak w teście 19 wybrać on czy off ani jak zmienic stopnie farenchaita na celsjusz ( zmieniły sie przez przypadek)

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Nie jestem pewnien jak w E39, ale najprawdopodobnie jest trochę podobnie jak w E38 - musisz "19" - ustawić na OFF. To "19" oznacza "LOCK" - czyli, czy ma być zablokowany dostęp do innych funkcji (przynajmniej tak jest w E38). W E38 jest "jaśniej" - po prostu pyta się "LOCK ?" , lecz za to odblokowanie robi się "kruczkiem" - nie da się tak prosto ON/OFF ... ale to dot. E38. Spróbuj podać jakie podaje wartości przy poszczególnych testach - może coś rozszyfruje - pewnie jest podobnie jak w E38, to wtedy podam co każdy "test" oznacza. Niestety nie mam "rozpiski" do E39, ale właśnie może do czegoś dojdziemy.

Stronka