Skocz do zawartości

Czy u kogoś działa Test 10 na OBC w E32,E34?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Na GG wysłałem dalsze porady ...

Czy ja również mógłbym prosić o jakieś wskazówki :?: Ni mam bladego pojęcia jak to robić :oops: :oops:. Dodam, że u minie są dwa przyciski - prawy jest od CHECK-KONTROL

dzięki za pomoc :modlitwa: i pozdroovka

Opublikowano
Mógłbys wysłać jeszcze raz ,bo nic nie doszło:)...

Z góry dziękuje...

:twisted: a tyle się napisałem, a nie mam teraz dostępu do archiwum GG (wysyłałem z innego komputera) ...

Zaraz napiszę ogólnie dla Was obu, może cos wydedukujemy ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Dla mojego uproszczenia jak napiszę (1) to dotyczy kol. "niewinski", a jak (2) to "Shorty".

1. Naciśnij przycisk i trzymaj tak aby pojawiło się na wyświetlaczu "TEST01" (lub podobnie). (1) już wie jak, a (2) naciśnij prawy przycisk (ten od CheckControl).

2. Jak się to pojawi, to naciśnij przysisk od komputera przy kierownicy (1), lub lewy na licznikach (2).

3. Jeżeli pojawi nr nadwozia (a dokładnie końcówka numeru) to jest OK. 4. Spróbujcie nacisnąć przycisk na licznikach : lewy (1) (i tak innego nie masz ;-) ), prawy (2) tak aby pojawiło się np. TEST 02 (albo jakiś następny - obojętnie) i teraz spróbujcie powtórzyć pkt. 2

Napiszcie co się "działo" - będę widział czy mogę pomóc dalej, czy też jest zupełnie inaczej niż w E38 ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Hmm, jest to trochę inaczej niż w u mnie ... Chyba mogę tyle powiedzieć : Pobaw się i może do czegoś dojdziesz, jak pojawił się rok produkcji to może pojawią się też inne informacje, np. temp. silnika, obroty itp. ... Jak coś więcej pooglądasz i się dowiesz to napisz, może uda mi się jeszcze cos podpowiedzieć.

Stronka

Opublikowano

Dzięki Sebast za info :handshake: . Pobawię się i też dam znać. dodam, że kiedyś przez przypadek pojawił mi się Test 01, potem farenhajty i ztrewiłem bo iś wajs niśt co dalej machen :wink: :lol:

pzdr

Opublikowano
czesc ja mam 525 TDS i chciałem zapytać jakoch komputerków dotyczą te testy bo ja mam tylko godzine, date i teperature czy umni też da sie to zrobić ????? :oops:
Opublikowano

Wszystkich - albo wyjdzie albo nie ;)

Spróbuj co wyżej napisałem i może do czegoś dojdziemy :)

W E38 jestem "obcykany", ale w E39 jest to trochę inaczej.

PS Napisz poprawnie jakie masz BMW ... (i najlepiej jakie "E")

Stronka

Opublikowano

Sebast mam E34 ale nie mam tam tkich przycisków jak opisuja współrozmówcy. Jezeli sie nieda to moze dałoby sie kupić inny komputerek z tymi wszystkimi przyciskami ale czy bedzie działał??? Najbardziej interesuje mnie spalanie średnie ..... i takie tam pierdołki

pozdrawiam i dziekuje

Opublikowano

Co do E34, E32 ... to poczytaj we wcześniejszych wątkach i przydatnych linkach, tam jest trochę informacji nt. komputerków itp. do tych modeli, jak sobie zaminić itp. Ja Ci mogę coś pomóc w modelach E38 i ewentualnie E39 :(

I jak tam koledzy z E39 ?! Co wypróbowaliście ?

Stronka

Opublikowano

To najprawdopodobniej nie masz komputera odpowiedzialnego za to ...

A w ogóle możesz uzyskiwać takie informacje, jak średnie zużycie paliwa, średnia prędkość, ilość km do przejechania na paliwie w zbiorniku itp. ?

Stronka

Opublikowano
Hmm, to i dostać sie do "testów" powinieneś dać rady ... opisz trochę dokładniej, co robisz jak uzyskujesz te Test 1, 2 itd ... może coś wymyślimy.

Stronka

Opublikowano

Klikam na jedyny przycisk koło zegarów i jak przytrzymam i pokaze mi się test 1 to klikająć na to dalej przełączam na Test 2...itd...

I dalej kończą mi się pomysły bo klikam na przycist na gąłce do długich świateł i nie moge tego zatwierdzić czy coś takiego :?: ...moge przełączyć ale to nie nic nie daje bo nie idzie ich zatwierdzić...

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

1. A co siędzieje jak naciśniesz na przełączniku ?

2. Odezwij się do mnie na GG - to ustalimy to "pogadamy on-line", bo zaśmiecimy tu forum i będziemy dyskutowac przez miesiąc ;)

Stronka

Opublikowano
Klikam na jedyny przycisk koło zegarów i jak przytrzymam i pokaze mi się test 1 to klikająć na to dalej przełączam na Test 2...itd...

I dalej kończą mi się pomysły bo klikam na przycist na gąłce do długich świateł i nie moge tego zatwierdzić czy coś takiego :?: ...moge przełączyć ale to nie nic nie daje bo nie idzie ich zatwierdzić...

U mnie jest identycznie. Nie mam jeszcze GG, więc mam prośbę :modlitwa: . Jak już ustalicie na 100% co i jak, to możecie dać mi znać na priva bądź somewhere else? Z góry thx. :handshake:

Opublikowano
Z tego co pamiętam, to Ty masz inaczej niż kolega niewinski, bo masz dwa przyciski na licznikach. przećwicz to co napisałem na forum i napisz dokładnie co się dzieje i będziemy coś wymyślać.

Stronka

Opublikowano
Z tego co pamiętam, to Ty masz inaczej niż kolega niewinski, bo masz dwa przyciski na licznikach. przećwicz to co napisałem na forum i napisz dokładnie co się dzieje i będziemy coś wymyślać.

Tak, tak u mnie są dwa przyciski. Nie mam za dużo czasu, ale teraz między świętami będzie trochę luźniej to będziem działać. napewno dam znać. Dzięki za wszystko :modlitwa: .

Pzdr