Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

jestem nowym, mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem BMW.

Samochód kupiony wszystko dobrze aż do momentu odebrania drugiego kluczyka.

Na pierwszym pali bez żadnego problemu za pomocą przycisku start-stop.

Jednak po włożeniu drugiego wyświetla przekreślony kluczyk i nie ma nawet zapłonu. Wnętrza "klucz jako klucz" kluczyka zgadzają się.

Czytałem, ze jest on indukcyjnie ładowany, jednak przy rozładowanej baterii wyświetla inną ikonę błędu. Próbowałem sztuczki z wykorzystaniem 7 sekund po wyłączeniu silnika i podmianą kluczyka na ten który nie działa i uruchomienie samochodu. Pochodził około 30 minut z nadzieją, że się podładuje ten kluczyk, jednak bez skutku.

Gdzie szukać przyczyny? Błąd przekreślonego kluczyka a rozładowana bateria to nie to samo?

E87 116i 2008 rok

Bardzo proszę o pomoc :( Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witaj

To jest kluczyk nie od tego auta i nic z nim nie zrobisz.

Opublikowano
To nie dobrze szczerze mówiąc, dziękuję za odpowiedź. Moje kolejne pytanko - da się przekodować ten kluczyk jakoś? Przeprogramować, żeby obydwa działały? To bym miał zaoszczędzony koszt samego kluczyka, bo jest wyrobiony dobrze pasuje do drzwi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie da sie. To sa kluczyki jednokrotnego zapisu. Nadaje sie jako zabawka dla dziecka, wkladke zamka zachowac, przyda sie po wyrobieniu prawidlowego.
Opublikowano
W takim wypadku, jak zrobić, żeby było kompletnie? Da się nową elektronikę zaprogramować? Gdzie i w jaki sposób? Jakiego około kosztu mogę się spodziewać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Opcje sa dwie:

1.Wizyta w serwisie bmw, koszt : 800-900zl

2. Dorobienie nowego w warsztacie bmw: 350-400zl