Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie potrafię znaleźć odpowiedzi na dość chyba proste pytanie chce kupić X5 z tym właśnie silnikiem 3.0D i posiada silnik o kodzie N57T no i pytanie co to za silnik zero informacji czy to ten sam co N57 (bez litery T) jest dobry awaryjny nic?

Mowa o tym bmw

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x5-salon-pl-bezwypadkowy-fv-23-3-0-diesel-ID6EpTjl.html

Opublikowano

Nie wiem albo ja to źle jakość czytam z tego linka z Wikipedii co dodałeś nadal nie widzę kodu tego silnika który jest w tym samochodzie z vinu wygląda to tak:

Silnik N57T

Pojemność 3

Moc (kW) 190

Jest to N57T jest to jakieś rozwiniecie czegoś brakuje? kurde mam podpisać umowę na lesing ale chciałbym sprawdzić czy to nie jest jakaś pada awaryjna juz raz sie wkopałem kupując największe gówno świata jakim jest 428i

Opublikowano

Jeśli VIN jest poprawny i jest w nim na pozycji 4-7 KS41 tzn, że jest to N57 w zmodernizowanej wersji z jedną turbiną. Czyli najbardziej optymalny pod kątem trwałości i osiągów motor do X5. T w dekoderze może odnosić się po prostu do turbo i nie ma większego znaczenia. Nie zdziw się, jeśli zobaczysz też N57D30A w opisie tego silnika, dalej mówimy o tym samym (w pewnym momencie BMW postanowiło skomplikować zasady kodowania, po staremu byłoby to pewnie N57D30O1 jak w linku).

Jeśli przebieg jest prawdziwy sprawdziłbym/zrobił: rozrząd, olej w skrzyni biegów, vtg i dyfrach, stan egr, dpf, stan/czyszczenie klapek, szczelność pokrywy zaworów.

Opublikowano
Ok dziękuję bardzo na prawdę konkretną odpowiedź. Przebieg na 110% pewny więc sprawdzę dokładnie to co mówiła. Jeszcze raz dzięki .