Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jakie opony run flat polecacie uwzględniając najlepszy stosunek właściwości jezdnych do trwałości?

Przód 245 35 20 95Y

Tył 275 30 20 97Y

Felgi BMW wzór 464

Adaptive Drive

Thx

Opublikowano
Odpuść RF przy tym rozmiarze bo sobie zęby powybijasz. Ja mam wzmacniane XL Micheliny pilot sport 4s. Nie jeździłem na lepszej gumie. I uwierz że to już na granicy komfortu.
Opublikowano
Aj tam bez przesady z tymi twardościami, ja mam 20" nonrof tylko xl i na nastawieniu comfort+ płynie się jak na latającym dywanie, czasem patrzę aż na rdc czy ciśnienia są ok :mrgreen:
Opublikowano
Aj tam bez przesady z tymi twardościami, ja mam 20" nonrof tylko xl i na nastawieniu comfort+ płynie się jak na latającym dywanie, czasem patrzę aż na rdc czy ciśnienia są ok :mrgreen:

No to masz opcję do regulowania. Ja mam zwykła zawiechę z eibachem :P

Opublikowano
Według mnie 20" nonrof xl nawet na ustawieniu sport+ jest komfortowo, może troszkę sztywno ale nie twardo. Kilka osób mnie ostrzegało że na 20" to plomby wypadają a okazało się że komfort nie różni się prawie od 17" rof.
Opublikowano
Według mnie 20" nonrof xl nawet na ustawieniu sport+ jest komfortowo, może troszkę sztywno ale nie twardo. Kilka osób mnie ostrzegało że na 20" to plomby wypadają a okazało się że komfort nie różni się prawie od 17" rof.

Dlatego napisałem wyżej na granicy komfortu. A założ RF 20 to się przekonasz ;)

Opublikowano

Panowie, dzięki za info, RF wybiliście mi z głowy.

A jak zabezpieczacie temat kapcia na nie-RF?

Jeśli chodzi o model opon, można rozważać coś jeszcze poza Michelin PS4?

Opublikowano
Dobre ubezpieczenie …. dodam tylko, że jeżdżę na ROF i nie dam sobie tego za żadne skarby wybić z głowy :norty:
Opublikowano

Sznur butylowy, kupić zestaw żeby było czym nakłuć i przeciągnąć, do tego wozić sprawny kompresor i powinno być ok. Jeśli będzie przebicie to temat załatwimy, a jeśli wpadniemy w dziurę czy krawężnik i rozwalimy bok opony to wtedy lipa.

Z drugiej strony taka naprawa napewno będzie szybsza niż wezwanie assistance, no i tańsza niż ubezpieczenie, czy stosowanie opon Run flat.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie,

Kontynuując wątek ....opona Pirelli P Zero 245 35 20 95Y na przedniej feldze 464 jest dramatycznie za wąska, a wszystko jak chce BMW (felgi OEM, opony z homo). Kompatybilność opon z F11 potwierdzona wcześniej w Pirelli. Okazuje się, że opona powinna mieć homo ale na G30/G31 (przednia felga ma 8 cali). Właśnie proceduję ich zwrot.

Jakie oponki 20 cali na przód polecacie żeby nie były za wąskie na felgę 8,5 cala?

Opublikowano

Co do P Zero to nie wiem czy jest to reguła, ale w moim 335i P Zero na przedniej osi i Michelin PS4 na tyle nawet ciężko porównać.

Pomijając zużycie to P Zero pęknięte w każdym rowku na obwodzie - MPS4 guma jak nowa.

Opublikowano
rant opony chowa felgę?

Ile żyje bieżnik? słyszałem, że relatywnie miękki

Tak chowa. Mam je drugi sezon i póki co wyglądają jak nowe. Na lepszej oponie nie jeździłem w życiu. Fenomenalnie kleją czy sucho czy deszcz. Ciche.