Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc. Szukam kogoś do pomocy przy zakodowanie usb . Wszystkie niezbędne akcesoria mam w aucie tylko kodowanie. Niestety dla mnie to czarna magia. Szukam kogoś kto mógłby to zakodowac poznan i okolice lub online .Chciałbym również zaktualizować sterowniki. Oczywiscie odpłatnie....
Opublikowano
Ja już nie rozumiem.Dzwoniłem dziś do firmy zajmującej się kodowaniem auta i dostałem informację iż mojego auta nie da rady zakodowac NCS tylko icom bmw. Ze nasze auta tego nie obsługują i tylko i wyłacznie icom. Czy ktoś ma informację czy to prawda? Chciałem zmienić moduł tcm 1,5 zmienić na mulf 2 high.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aktualizacje sterownikow to rzeczywiscie robiłbym ICOMem. K+DCAN to ryzyko. CIC np aktualizujesz tylko przez ICOM. Poza tym nic te aktualizacje nie wniosą. Samo kodowanie zrobisz zwyklym kablem K+DCAN i nie trzeba do tego ICOM.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdalnie nie robię. Moge ci asystowac, instrukcjami jak sam bedziesz klikał. Do wszystkiego sa instrukcje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja już nie rozumiem.Dzwoniłem dziś do firmy zajmującej się kodowaniem auta i dostałem informację iż mojego auta nie da rady zakodowac NCS tylko icom bmw. Ze nasze auta tego nie obsługują i tylko i wyłacznie icom. Czy ktoś ma informację czy to prawda? Chciałem zmienić moduł tcm 1,5 zmienić na mulf 2 high.

Podaj może co to była za firma, inni będą wiedzieć jakich pseudofachowców omijać z daleka.

NCS to program do kodowania. ICOM to głowica diagnostyczna. Prawie codziennie używam obu w parze(kodując sterowniki przy pomocy programu NCS Expert, poprzez głowicę ICOM).

Jeśli fabryka nie przewidziała dla Twojego rocznika USB, to ISTA P plus ICOM i tak nie umożliwi uruchomienie tego. NCS i odpowiednia wiedza już tak