Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Zauważyłem, ze w swojej m57 e90 330d 231@340 mam pęknięta obudowę filtra powietrza. Dodatkowo poprzedni mechanik ułom wyrwał mi z flakami kanał powietrza między nerkami a filtrem. Trzeba to wymienić i pomyślałem o dolocie z 335d. Gdzieś poczytałem ze ta puszka z filtrem w 335d jest lepiej pomyślana ,niż to co jest w 330d i może to nawet dać pare koni.

Potrzebny będzie kanał od nerek do puszki, puszka z przepływomierzem i rura z puszki do turbo.

Mam w związku z tym 3 pytania:

-czy przewody od zbiorniczka płynu wspomagania wystarcza żeby to przenieść na silnik czy będzie trzeba przedłużać ?

-czy przepływomierz z 335d będzie działał bez problemu w 330d? Bo gniazdo jest chyba takie samo

-jak połączyć puszkę od filtra z turbo? Mam seryjna turbinę z tego silnika zrobiona na hybrydę. Ta z 335d będzie pasować ? Średnice są te same ? Czy nie będzie pasować, jak wtedy to ogarnąć ?

Z góry dzięki za info!

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu również szukam informacji na temat zmiany dolotu na ten z 335d, niestety bezskutecznie :?

Udało Ci się ruszyć temat czy pozostałeś przy seryjnym dolocie?

• 7 miesięcy temu...