Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wtam, proszę o poradę. W moim aucie oryginalnie nie ma tempomatu. Chciałem dołożyć go sobie, kupilem cały moduł SZL z manetką, zegary z dodatkową wskazówką od tempomatu. Wszystko zamontowałem, do FA dodałem $540, przekodowałem fa_write CAS, LM, natepnie przekodowałem pustym manem moduły KOMBI, SZL, DSC, w SZL na active a tempomat nie działa. Manetka jest na 100 % sprawna bo w ista widać kiedy się nią porusza. Jedyny odzew jest taki że jak w KOMBI przekoduje którąś opcje związaną z tempomatem z WERT 01 na wert 03 to na zegarach pojawia się napis że usterka tempomatu, kiedy jest ustawione na WERT 01 zadnych błędów nie ma a tempomat w ogóle nie działa. Może ktoś się mierzył z takim problemem i może coś doradzić ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Usuń 540 i zakoduj 544 tempomat z funkcją hamowania (w LCI tylko takie widziałem)

Musiałeś zmieniać licznik ? z tego co widziałem i słyszałem zegary w LCI są takie same bez względu na wyposażenie .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
niestety zegary są inne, te bez tempomatu nie mają dodatkowej wskazówki nad skalą. Spróbuje zakodować 544, może się uda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki rocznik i jaki silnik masz tą e60 ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 1 miesiąc temu...