Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam bmw e60 520d 2007r 177km.

Mój problem związany jest z bardzo stłumionym/nieczystym dźwiękiem przy odtwarzaniu muzyki poprzez kabel AUX. Problem pojawił się po zmianie telefonu na nowszy (Z samsunga na Oppo).

Problem nie występuje gdy podłączony jest jakikolwiek inny telefon - rozumiem, że wina leży po stronie telefonu. Niestety nie chcę zmieniać go tylko po to aby dźwięk był prawidłowy.

Podejrzewam, że nowsze telefony mogą być niekompatybilne ze starym radiem, ale jak to teraz rozwiązać? :think:

Dodam, że kabelek jest dobrze włożony do telefonu i nie jest uszkodzony. Muzyka z telefonu także działa prawidłowo przy podłączeniu do jakiegokolwiek innego urządzenia niż moje BMW. :mad2:

Czy jest szansa aby rozwiązać ten problem bez wymiany telefonu?

Z góry dziękuję za pomoc :cool2:

Opublikowano
W telefonie zresetuj wszelkie podbicia pasma. Jeśli masz ustawione jakieś korekcje dźwięku np. pod słuchawki to w samochodzie zabrzmi to beznadziejnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz wrzucić moduł BT pod kabel AUX. Pod BT nie powinno być różnicy w dźwięku między urządzeniami.

Coś takiego na przykład: https://allegro.pl/oferta/odbiornik-bluetooth-v4-1-aux-do-samochodu-aukey-11814057413