Skocz do zawartości

E46 Nie odpala po wymianie podkladek pod wtryskami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy na forum niedawno zakupiłem bmw e46 2.0d 136km z uszkodzonymi podkładkami pod wtryskami przy okazji wymiany podkładek wymieniona została uszczelka pokrywy zaworów. Po złożeniu auto kreci lecz nie chce zapalić dodam tylko że wcześniej auto odpalało od strzała. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że pierwsza próba odpalenia była starym kluczykiem z rozlutowana bateria . Proszę o pomoc i ewentualne pomysły co mogło pójść nie tak jedyny błąd w inpie to 66
Opublikowano

Czy masz pewność, że wymiana została zrobiona zgodnie ze sztuką? Może coś jeszcze zmieniło się w aucie?

Napisz skąd jesteś - może ktoś zasugeruje Ci sensowny zakład od silników diesla w Twojej okolicy.

Niewykluczone że równolegle niedomaga np. pompa paliwa?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błąd 66 tyczy EPROM DDE. Sprawdź czy bezpieczniki obok sterownika silnika są całe. Spróbuj zrobić aktualizacje DDE przy pomocy WinKFP, lub PASOFTEM rekalkulackę EPROM.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ista lub dis rozwiązują problem tego błędu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.