Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka wszystkim,

Jestem nowym członkiem forum i znalazłem się tutaj bo potrzebuje pomocy kogoś mądrzejszego od siebie.

Potrzebuje kupić żonie auto jako drugie w rodzinie. Na początku jeździliśmy oglądać Forda Focusa mk2, Volvo s40, jakąś tam astre, która nawet nie zagrzała specjalnie swoją wersją miejsca w mojej pamięci. I nagle jak filip z konopii żona przychodzi do mnie, że jedziemy obejżeć BMW s1 E87 116i. Sam specjalnie nigdy nie byłem zwolennikiem BMW więc jechałem raczej bardzo sceptyczny. Ale jak wsiadłem przejechałem się to muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Na tle tego BMW te wszystkie focusy, volvo astry to takie zabaweczki. Naprawde różnica jest potężna. Moje zaskoczenie okazało się niczym w porównaniu do żony. Ta zadeklarowała, że innego auta nie chce.

I teraz do brzegu. Ja nigdy BMW nie jeździłem... Silników tutaj wogóle nie znam. Tyle co słucham na youtube i czytam w internecie. Podpytałem kilku kolegów i zdań więcej jak mrówek.

Jaki silnik jest godny uwagi?

Dodam, że osiągi to sprawa drugorzędna. Najbardziej interesuje nas bezawaryjność i przyznam, że jesteśmy zwolennikami benzyn. (choć tutaj slyszałem, że niema godnej uwagi benzyny? ) I to jest moje głowne pytanie? Który silnik najbezpieczniej?

Pozdrawiam

Pawel

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witaj

Tematow tego typu bylo wiele, pewnie admin zamknie ten post, ale to 116i n45, czyli przed liftem(zdazaly sie tez poliftowe), jest najmniej awaryjny i bardzo prosty w serwisie.

Opublikowano
Wiadomo, że w BMW najlepsze R6 ale jak takie N45 nie zajechanie to też pojeździ i fakt nie są to jakieś skomplikowane konstrukcje, u mnie siostra takim śmiga właśnie w wersji poliftowej. Kupowaliśmy w zeszłym roku w styczniu, drobny serwis filtey,olej, świece i zaraz wjechał gaz potem z czasem inne eksploatacyjne i już ponad 20kk zrobiła. Choć mam podstawy sądzić (plamy oleju w zbiorniczku z cieczą chłodząca) że doszło do uszkodzenia UPG na kanale woda/olej bo kompresja jest prawidłowa i test CO2 nic nie wykazał. No ale to się może zdarzyć w każdym aucie. Ogolnie autko spoko, jak dla kobiety to jak najbardziej dla mnie troszkę małe ale jeździ się fajnie.
Opublikowano

Z tymi dieslami to jak kto lubi, ja nie przepadam. 3.0d w E60 do śmigania po trasach to inna sprawa. W maluchach dla oszczędności zakłada się LPG w dobrym warsztacie i się taniej jeździ.

Poza tym chyba nie naprawisz ich tak na co dzień bo N45B16 nie mają valvetronica ;)

Opublikowano

became a searcher,wanting to discover who i was and what made me precise. my view of myself turned into changing. i desired a stable base to start from. i commenced to resist3 stress to behave in ways that i didn’t like any greater,and i used to be delighted by who i in reality become. i got here to feel a good deal extra sure that no one can ever take my region.

http://www.postsclub.com