Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem z dostępnością części do mojego samochodu, na stronach aso nie ma niczego podobnego.

Oglądałem poradniki na temat wymiany separatora który znajduje się za kolektorem ssącym,

każdy jeden był takiej samej budowy, czyli dochodzi do niego stalowa rura od odmy tam gdzie widać niebieski o-ring, dalej jest zaślepiony stock-article-image?fileName=11617501563-01.png

Teraz tak, w moim starym separatorze wygląda to tak Skrzynia-korbowa-zaw-r-odpowietrzaj-cy-CCV-znajduje-si-z-ty-u-kolektora-dolotowego-dla-BMW.jpg_q50.jpg

Na zdjęciach są dwa typy tych oto separatorów, mój który mam zamontowany wygląda tak samo jak ten ze zdjęcia numer 2, z tym króćcem na który nakłada się przewód trafiający do pokrywy zaworów, Natomiast zamiast tego cieniutkiego wyjścia na wężyk, jest wejście na rurę czyli tak jak na zdjęciu numer 1. Podsumowując mam taką hybrydę, połączenie tych dwóch. Nie jest to żaden zamiennik część jest Oryginalna.

Samochód rozłożony ponad miesiąc w garażu ruszyć się przez niego nie da, co sobotę walczę z tematem bo tylko wtedy mam chwilę, ale każdy separator przychodzi nie taki jaki powinien być.

Teraz moje pytanie. Czy w pokrywie zaworów da się jakoś zaślepić ten otwór do którego trafia wąż z separatora? Czy nie wpłynie to źle na motor? Widziałem na jednym z filmików jak wymieniali separator, i tam właśnie na pokrywie wyglądało to na fabrycznie zaślepione.

Wybaczcie za tak długi tekst starałem się przedstawić to jak najlepiej. Mam nadzieję że ktoś zrozumie te wypociny i będzie mi w stanie pomóc. Pozdrawiam :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silnik fabryczny? Jak tak to podaj 7 ostatnich znaków vin.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
była jakaś zmiana tych separatorów, do 09/98 i po, ale jeżeli tylko to Cię wstrzymuje aby złożyć silnik, możesz podmienić samą membranę z tego co przyszedł, tą zaślępkę po lekkim podgrzaniu można spokojnie zdjąć, oringi też można przełożyć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podejrzewam, że masz jakąś hybrydę, powinno to wyglądać jak na pierwszym zdjęciu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.