Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj sprawdzałem zasiarczenie noxa było 250mg w związku z tym ,że jeżdżę po mieście postanowiłem dzisiaj samochód przegonić po autostradzie. Po dłuższej jeździe stanąłem na światłach i poczułem na biegu jałowym mocne drgania silnika , szybko do domu po kompa i po ponownym odpaleniu zero drgań i błędów zasiarczenie noxa 40mg . Ruszyłem dalej w drogę żeby sprawdzić czy drgania powtórzą się , wszystko powróciło do normy ale nagle wywaliło błąd 30E9 - katalizator tlenków azotu starzenie .

Kasowanie nie pomaga błąd po odpaleniu od razu wraca .

Czy błąd ten może powodować drgania silnika na biegu jałowym ?

Tak myślę czy w iście nie zarejestrować wymiany katalizatora nox - da to coś , trzeba robić jakieś adaptacje ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może powodować drżenie.. te silniki wymagają mega diagnostyki.. jeśli nie były robione świece i cewki to zrób od razu, następnie rejestracja kąta nox i adaptacje

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano (edytowane)
Świece i wtryskiwacze wymieniane były 24 tyś temu .Zrobiłem rejestrację wymiany kata nox, skasowałem błąd i na razie wszystko ok. Przy błędzie samochód pracował tylko w trybie jednorodnym teraz pracuje trzech trybach. Edytowane przez Adam12345
Opublikowano
Świece i wtryskiwacze wymieniane były 24 tyś temu .Zrobiłem rejestrację wymiany kata nox, skasowałem błąd i na razie wszystko ok. Przy błędzie samochód pracował tylko w trybie jednorodnym teraz pracuje trzech trybach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
więc świece już powoli masz do wymiany, granica wymiany świec w tych silnikach to 25-30k km

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png