Skocz do zawartości

E53 sterowanie oparciem fotela pasażera

MarkTed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Od niedawna jestem posiadaczem X5 E53 3.0D 2006. Kupiłem go z paroma mankamentami (składanie i rozkładanie lusterek, nie działająca elektryka lewego lusterka, brak grzania obu lusterek...)z których jeden, to sterowanie elektryczne oparciem fotela pasażera. Silnik sprawdziłem na krótko i działa. Nie steruje przełącznik przy fotelu. Niby klika, nie jest wyłamany. Może nie dochodzi napięcie do przełącznika lub od przełącznika do silniczka. Miał ktoś podobny problem i udało się go rozwiązać? Dziękuje z góry za sugestie, pomysły, rozwiązania. Ps: jakoś nie mogłem znaleźć podobnego tematu na forum, ale jak bym przeoczył, to z góry przepraszam i proszę o korektę.

hej

najlepiej to poszukaj kogos kto regeneruje lusterka (mechanizmy i inne opcje ) w szczecinie zaplacilem 400 zl za jedno ale zrobione bardzo dobrze

taniej wyjdzie niz szukanie wersji europeiskich bo nigdy nie wiadomo w jakim stanie sa lub szukanie czesci i robienie z paru ulepa

• Zasłużeni forumowicze
sterowanie oparciem fotela to standardowa usterka, nowy (lub używany) panel
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW

sterowanie oparciem fotela to standardowa usterka, nowy (lub używany) panel
Dzięki za info. Wymiana panela zawsze wchodzi w grę, choć tanio nie jest i nie ma gwarancji że pochodzi długo. Pytanie, co wysiada w takich wypadkach i jak to naprawić? Ma ktoś doświadczenie w tym zakresie? Pzdr

hej

najlepiej to poszukaj kogos kto regeneruje lusterka (mechanizmy i inne opcje ) w szczecinie zaplacilem 400 zl za jedno ale zrobione bardzo dobrze

taniej wyjdzie niz szukanie wersji europeiskich bo nigdy nie wiadomo w jakim stanie sa lub szukanie czesci i robienie z paru ulepa

Dzięki bardzo. Na razie poczekam na trochę ciepła i sam się za to wezmę. Człowiek wymyślił, człowiek zrobił, człowiek naprawi. Postaram się zamieścić jakąś relację ew uwagi do tematu. Sporo o naprawie lusterek jest w necie. Pzdr