Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy borykam sie z problemem hamulca postojowego w swojej x5 e70 2009r. Mianowicie od jakiegoś czasu zaczeła migać kontrolka od hamulca na desce na czerwono i do tego gong,podjechałem na komputer i wyszło brak komunikacji,dzis podniosłem auto i kabel w kostce pod podwoziem który wchodzi do całego mechanizmu od linek był przerwany.Dokładnie żółto-niebieski,zlutowałem podłączyłem komputer i wyskoczył błąd 600C nie moge nigdzie znaleźć opisu tego błędu,dodam że teraz mniej miga kontrolka i gong ale mimo wszystko dalej sie dzieje. Może ktos z was miał taki problem i cos mi podpowie. Za tydzien jade z rodziną w góry a na dłuższą podróż to chyba bym musiał całej rodzinie zakupić stopery do uszu. Z góry dzieki za podpwiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też jestem ciekaw, bo objawy mam podobne. U mnie kontrolka hamulca postojowego świeci na żółto, a gdy jest mokro to od czasu do czasu zaświeca się na czerwono i gong.

Komputer wyrzucił błędy:

600C EMF: Przycisk hamulca postojowego: Błąd sygnału emf_70

600E EMF: Sterownik: błąd wewnętrzny (obwód prądu sterującego) emf_70

6011 EMF: Sterownik: Błąd wewnętrzny (obwód silnika) emf_70

6020 EMF: Przycisk hamulca postojowego: Błąd sygnału emf_70

Co ciekawe hamulec cały czas działa, gdy samochód się toczy po przyciśnięciu czuć że hamuje. Sam przycisk sprawny.

Może ma ktoś jakieś pomysły?