Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Proszę o pomoc albo jakąś podpowiedź :)

Posiadam BMW E46 320D 2004 i od jakiegoś czasu nie działa mi spryskiwacz tylnej szyby.

Udało mi się w bagażniku dostać do pompy spryskiwacza i po odpięciu wtyczki od pompy przyłożyłem miernik do kostki, i kiedy ktoś inny włączał spryskiwacz tylny to nie pokazywało żadnego napięcia.

Sprawdziłem też bezpieczniki za schowkiem pasażera i wygląda na to, że wszystkie są ok.

Macie jakiś pomysł co mogę jeszcze we własnym zakresie sprawdzić ? Wyszukując w google doczytałem na innych forach, że za wycieraczki i spryskiwacz odpowiada jakiś moduł (GM5 ?) tylko, że to był temat o przednich spryskiwaczach i wycieraczkach. Wiecie może czy ten moduł odpowiada za tylny spryskiwacz i to z nim może być jakiś problem ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od zawsze tak masz czy wcześniej działał? Możesz mieć wymieniony moduł komfortu, który nie został zakodowany pod auto.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Auto mam już kilka ładnych lat a spryskiwacz przestał działać tydzień temu.

Z tym modułem to był totalny strzał, bo próbowałem wyszukiwać w google czy ludzie mieli podobny problem i znalazłem właśnie, że ktoś pisał o tym module GM5 tylko, że tej osobie nie działały spryskiwacze i jednocześnie wycieraczki i to przednie ... a mi nie działa tylko tylny spryskiwacz, wycieraczka działa normalnie.