Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Stałem się szczęśliwym posiadaczem BMW F11 520d 2010r. Z przebiegiem 310tys. Z pewnych napraw miał wymieniony rozrząd i dwumase przy przebiegu 220tys, przy przebiegu 300tys klocki i tarcze, przy przebiegu 305tys oba miechy z tyłu. Pytanie co należało by teraz przejżeć przy tym przebiegu?

Na pewno mam do wymiany poduszkę pod skrzynia, wiec pewnie profilaktycznie wymianie tez pod silnikiem bo kiera lekko drży.

Z góry dzięki za rady

Opublikowano
Na pewno pełny serwis olejowy, tylne miechy mogą mieć nieszczelności, wycieki spod pokrywy zaworów, końcówki stabilizatora, krzyżaki na drążku kierownicy.
Opublikowano
Siemka

Stałem się szczęśliwym posiadaczem BMW F11 520d 2010r. Z przebiegiem 310tys. Z pewnych napraw miał wymieniony rozrząd i dwumase przy przebiegu 220tys, przy przebiegu 300tys klocki i tarcze, przy przebiegu 305tys oba miechy z tyłu. Pytanie co należało by teraz przejżeć przy tym przebiegu?

Na pewno mam do wymiany poduszkę pod skrzynia, wiec pewnie profilaktycznie wymianie tez pod silnikiem bo kiera lekko drży.

Z góry dzięki za rady

Wszystko i nic, przewody wodne, turbina, wtryski, koło pasowe, rolki, tuleje dyfra,a tyleje wahaczy, wahacze, amortyzatory, drążki kierownicze kompletne. Po prostu musisz sam ocenić, poświęcić z 2-3h na dokładne oględziny na podnośniku lub kanale i będziesz wiedzieć. Przy tym przebiegu wszystko może nadawać się już do remontu lub zaraz wszystko zacznie się odzywać ale i nie musi..