Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie znalazłem nic na moja przypadłość wiedz dlatego nowy temat .

Potrzebna pomoc postanowiłem wymienić rozrząd u siebie 2,0benzyna n46 2006r. po wymianie auto odpala normalnie ale po niecałych 20sekundach zaczyna trząść cala buda i silnikiem obroty falują reakcja na gaz silnik się dusi . Wywala błędy ::

2A83 wlot systemu vanos

2A88 wylot systemu vanos

rozrządu ustawiony na blokadach i wszystko pasuje nie wiem co się dzieje przed wymiana wszystko było porządku. prosze o pomoc bo w temacie bmw jestem zielony

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taki zielony to raczej nie jestes skoro za wymiane rozrzadu sie zabrales. Bledy wskazuja na zle ustawiony rozrzad ale skoro twierdzisz ze sprawdzales ponownie to problem lezy w vanosach, wymieniales uszczelki vanosow? Tych elektrozaworow?
Opublikowano

Tak oringi wymienione. Zielony w temacie bmw nie spodziewałem się takich problemów z tym autem.

Rozrząd 100procent pewny. Brak mi pomysłów już

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O-ringi oem/dedykowane czy dopasowane jakies uszczelki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ja tego nie lubie...zglaszasz sie na forum o porade, piszesz, nie moge sobie poradzic z silnikiem, w drugiej odpowiedz piszesz: nie sadze aby to byla przyczyna :duh: nosz kurde...to dopiero poczatek drogi i poczatek pytan...dziekuje, pozdrawiam, niech inni pomagaja.
Opublikowano
Trudno. Ja nie lubię ludzi co wylatują z duma. A to czysta logika co ma oring do rozrzadu. Ale dzieki za zainteresowanie wiem że źle nie chciałeś. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to czysta logika co ma oring do rozrzadu

No wlasnie, dlatego odpadam bo juz wiesz lepiej, chociaz nigdy tego silnika nie robiles. Taki oring ma bardzo duzo do rozrzadu, to bmw, nie vw.