Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatniowydawalo mi sie ze dym leci tylko z jednej koncowki wydechu. Sprawdzilem to dzisiaj w garazu i szok….

W trybie comfort spaliny leca tylko przez lewy wydech a w trybie sport przez oba.

Tez tak macie u siebie? W innych wersjach silnikowych tez tak jest?

Opublikowano
Dla mnie dziwne bo tej pory jezdzilem samochodami grupy vag i w audi np oba wydechy byly aktywne caly czas a w trybie sport otwierala sie dodatkowa klapka ktora potegowala dzwiek
Opublikowano
Dla mnie dziwne bo tej pory jezdzilem samochodami grupy vag i w audi np oba wydechy byly aktywne caly czas a w trybie sport otwierala sie dodatkowa klapka ktora potegowala dzwiek

W Formentorze np są 4 końcówki - normalnie pracują 2 zewnętrzne, dopiero na sport otwierają się dodatkowo dwie środkowe... Więc nawet w VAGu różnie bywa...

Opublikowano

Te to atapy ale w rsach sa dalej prawdziwe. Lepiej wygladaja dwie zew koncowki pracujace niz tylko jedna po jednej. Wyglada to jak w dawnej skodzie rs czy citroenie ds, dwie koncowki, tylko ze po jednej stronie zaslepka…

Stalo dzisiaj przede mna na swiatlach mowe x3 2.0d i lecial dym z obu koncowek

Opublikowano
Te to atapy ale w rsach sa dalej prawdziwe. Lepiej wygladaja dwie zew koncowki pracujace niz tylko jedna po jednej. Wyglada to jak w dawnej skodzie rs czy citroenie ds, dwie koncowki, tylko ze po jednej stronie zaslepka…

ale ty masz problemy - naprawdę to ma dla ciebie znaczenie z której rury leci dym. Po to są klapki aby było ciszej. RS to raczej ///M a nie M Performance jak M340ix. Rożnica jest kolosalna.

Opublikowano

A w zwykłych wersjach 318, 320 i 330 też tak jest że tylko w trybie sport dymek leci z obu końcówek?

Czy w normalnych wersjach wydech jest cały czas aktywny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Informacyjnie w 318 cały czas para leci z obu końcówek wydechowych. Nie ma znaczenia w jakim auto jest trybie.
Opublikowano

W 320d też z obu leci cały czas.

Ale to kwestia tego, że masz wydech z klapkami - czego zazdroszczę :)

Jak masz klapki otwarte - masz lepszy dźwięk. Jak są zamknięte - masz taki dźwięk jak ja :P

Masz kozackie auto i polecam zerknąć na wydechy Audi - kupujesz samochód za 400k i masz plastikowe końcówki.