Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem tuż przed zamówieniem 3er w wersji M i wstępnie jestem nastawiony na kolor "Niebieski Portimao M".

Pytanie do użytkowników tego koloru:

- Jak Wam się sprawdza i jak z utrzymaniem czystości ?

- Jesteście zadowoleni z wyboru koloru,czy może byście go zmienili na coś mniej "krzykliwego" ;)

- Jak wrażliwość na zarysowania ? Ceramika niezbędna ??

Miłego dnia :)

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

to Ty będziesz tym jeździć i Tobie ma się podobać.... jak napisze 10 osób zmień na pomarańcz to zmienisz?;) każdy metalik chyba jest taki sam, ceramikę zawsze warto dać

ja też zamówiłem portimao bo wygląda mega i nie ma co dywagować;)

Opublikowano

Ja mam Portimao Blue w wersji M Sport. Mam też powłokę ceramiczną. Żadnych zadrapań ani odprysków nie zauważyłem, a jeżdżę tym już od 2 lat. I to raczej szybko :)

Odnośnie koloru - to sprawa całkowicie indywidualna. Mi się on już bardzo opatrzył i najzwyczajniej w świecie znudził Mam wrażenie że całkiem sporo tych trójek jeździ w tym kolorze i chyba nie tylko trójek - bardzo modny kolor.

Jak dla mnie BMW najlepiej wyglądają w białym kolorze, ewentualnie Dravit Gray.

Opublikowano
to Ty będziesz tym jeździć i Tobie ma się podobać.... jak napisze 10 osób zmień na pomarańcz to zmienisz?;) każdy metalik chyba jest taki sam, ceramikę zawsze warto dać

ja też zamówiłem portimao bo wygląda mega i nie ma co dywagować;)

Ja nie pytam jak Wam się podoba. Mi się podoba i taki jest wybór, ale chodzi mi o użytkowanie, a nie wygląd ;)

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Uważam, że nie jest to ani trochę krzykliwy kolor i w połączeniu z rozszerzonym pakietem czarnych dodatków auto jest całkiem stonowane, a z drugiej strony wyróżnia się spośród flotowych białych i czarnych trójek. To raczej najciekawszy kolor z tych standardowych. Niestety paleta Individual przy aucie za 200-300 tysięcy to moim zdaniem przegięcie. Co do utrzymania czystości, no to zimą na naszych drogach jest straszny syf i auto raczej za dobrze nie wygląda. Latem jak nie jeździsz po autostradach i nie nałapiesz tony owadów to samochód dość długo po myciu się dobrze prezentuje.
Opublikowano
Uważam, że nie jest to ani trochę krzykliwy kolor i w połączeniu z rozszerzonym pakietem czarnych dodatków auto jest całkiem stonowane, a z drugiej strony wyróżnia się spośród flotowych białych i czarnych trójek. To raczej najciekawszy kolor z tych standardowych. Niestety paleta Individual przy aucie za 200-300 tysięcy to moim zdaniem przegięcie. Co do utrzymania czystości, no to zimą na naszych drogach jest straszny syf i auto raczej za dobrze nie wygląda. Latem jak nie jeździsz po autostradach i nie nałapiesz tony owadów to samochód dość długo po myciu się dobrze prezentuje.

No i fajnie :) Nie jeżdżę za dużo autostradami, raczej okazyjnie. Zawsze miałem czarne auto i tak mi ten niebieski wpadł w oko, że to była miłość od pierwszego wejrzenia :)

Aczkolwiek pojawiła się pewna obawa tuż, przed zamówieniem :D Pakiet czerń i lasery ładnie dopełnią kolorystykę :mrgreen:

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

Sprawa indywidualna - kolor ma się podobać i nic więcej. Nie ma innych przesłanek co do koloru.

Ja już miałem 3 auta niebieskie w rożnych odcieniach. Mi się już opatrzył. Ale jak sprzedawałem poprzednią ///M to tylko dla tego koloru klient przyjechał z końca kraju. Nic go nie interesowało tylko kolor i czy jest zadbany. Więc jak widać są fanatycy tego koloru.

Opublikowano

Wg mnie bardzo fajny kolor (bo sam go mam :mrgreen: ), ale tak jak piszą przedmówcy - sporo ich jeździ. Na pewno można z niego wyciągnąć głębię. Fajnie zmienia się w zależności od światła (w lato w pełnym słońcu wygląda jak dość jasny niebieski), gdy zapada zmrok, albo jest pochmurny dzień, kolor wygląda na bardziej głęboki i wpadający w fiolet.

Co do trwałości, to jest raczej mało trwały. Nie mam nawet 10 tys km, a mam mikro odpryski (takie na 0.5 mm albo i mniej) ale jestem detalistą i osoby, którą piszą ze nie mają mogą je mieć tylko nie widzą (bo trzeba z latarką stać w sztucznym oświetleniu jak detailer i pod kątem patrzeć). Lakier raczej nietrwały i folia na przód to raczej must have, jeśli nie chce się robić odprysków zaprawką.

Co do stylu jazdy, nie jeżdżę ludziom na zderzaku, ale kamyki to nie tylko jazda na zderzaku, zwłaszcza w zimie. Wystarczy że się tiry wyprzedza, które również przyspieszają delikatnie i już można oberwać kamykiem.

Opublikowano

Kolor fajny i jaralem sie nim :mrgreen: . Spowszedniał mi, do tego zrobil sie tego koloru wysyp jak cholera.

Pojezdze 2 lata i jak nie sprzedam to okleje folia na jakis inny kolor.

Opublikowano
Jak tak czytam te Wasze wiadomości o tym, że jest dużo niebieskich G20, to się zastanawiam czy ja rzadko z domu wychodzę czy o co chodzi :D. Większość jakie ja spotykam to białe/czarne flotowe „bieda” wersje :|.
Opublikowano
Jak tak czytam te Wasze wiadomości o tym, że jest dużo niebieskich G20, to się zastanawiam czy ja rzadko z domu wychodzę czy o co chodzi :D. Większość jakie ja spotykam to białe/czarne flotowe „bieda” wersje :|.
Ja podobnie :D jedyne jakie spotykam w Łodzi to jedna w komisie, po dzwonie, jedna w serwisie przy trasie :D nie wiem gdzie one się chowają :D
Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
warszawa - praktycznie szary, czarny lub niebieski. Widać zależy od miasta