Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Posiadam skrętny bixenon w e91 z 2010r i problemy polega na tym że miesiąc temu lewy reflektor nie świeciła żarówka d1s na długich, wtedy postanowiłem wymienić żarówki, bo i tak to miałem zrobić, po wymianie wszystko było okej, a dziś znów dopadł mnie ten problem.. żarówka świeci tylko na krótkich, a na długich zero zmian.. Co może być przyczyną i jak ewentualnie to naprawić? Czy to znaczy, że ziarnik został uszkodzony? Wydałem na żarówki zestaw duo blisko 6 stówek :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w bixenonie zarowka swieci caly czas tak samo. opada i podnosi sie przeslona. byc moze lampa nie byla dobrze zamknieta i uszkodzony jest elektromagnes. ewentualnie cos nie styka na kostce.
Opublikowano
Jest możliwość wymiany samego elektromagnesu? Muszę to sprawdzić, bo jednak chce żeby wszystko działało, nie po to tyle siana wydałem na żarówki, żeby tylko jedna strona na długich świeciła.. Ale no dziwi mnie to, że po zmianie żarówki świeciły obie strony, dopiero po jakimś czasie lewa strona przestała świecić na długich
Opublikowano

Dobra, ogólnie skrętny bixenon działa i wszystko jest dobrze, pod względem skrętu prawo lewo, ALE

Problem mam nadal z lewym długim światłem, przysłona tak jakby się zacina, otwiera się "połowa" lub mniej, widać nawet po świetle że gdy się z długich przełączy na krótkie to nie jest to "płynny" ruch światła, tylko taki zacinający się. PYTANIE, jak wymienić przysłonę i elektromagnes? Czy jest możliwość kupienia do lampy takiego elektromagnesu i przysłony?

Druga sprawa

Problem z lewym doświetlaniem zakrętów (żarówka h8) pokazuję się błąd A8A8, żarówka świeci lecz podczas skrętu nie doświetla zakrętu, jakieś pomysły w co uderzyć? Sterownik skrętu nie wygląda na uszkodzony, przepalony, cokolwiek.