Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem że tylnia prawa szyba po zasunięciu do końca za chwile sama odsunie się o jakieś 2-3 centymetry. Dzieje się tak gdy zamyka ją kierowca, pasażer a nawet jak domyka się z pilota. Jak to naprawić? Drugie pytanie to o lusterka. Gdzieś widziałem że z pilota się składają po przytrzymaniu przycisku a u mnie na to nie reaguje pomimo że są elektryczne lusterka.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
szyba sie rozkalibrowala. pewnie miales przymarznieta i probowales otworzyc. trzeba przeprowadzic kalibracje. jest sporo instrukcji w sieci.
Opublikowano
Niby robiłem coś takiego ale nic nie pomogło. Chyba że robię coś źle. Samochód kupiłem niedawno i to zauważyłem. Może ktoś opisze jakis sprawdzony sposób na kalibrację?
Opublikowano
Podeslesz jakoś link do dokładnej procedury lub opiszesz mi to ? Jak szukałem to różnie to było podane i może akurat coś źle robię.
Opublikowano
Dzięki bardzo. Ten 3 film mi jak na razie pomógł. Zrobiłem tak jak na filmie i teraz domyka się z pilota jak i z guzika i się nie odsuwa dalej.