Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was,

W sumie temat może wydawać się dziwny ale dopiero teraz zauważyłem że X4 nie ma wycieraczki tylnej szyby. No właśnie, jak to się sprawdza. Nie brakuje Wam tego? Czy ta szyba mocno się brudzi? Bo ja powiem Wam że raz miałem przejściowo sedana i było to dla mnie straszne. W sensie brak wycieraczki. Zwłaszcza w deszczowe dni, na autostradzie ta szyba się strasznie brudziła. Miałem kiedyś taką sytuację że był właśnie na autostradzie duży korek, ja do niego dojeżdżałem, zatrzymałem się i dobrze że spojrzałem w tylne lusterko bo na mnie z tyłu pędził bus. Gdybym szybko nie odskoczył na pas zieleni to by mnie wprasował pod tira a tak wbił się sam. Od tamtej pory zawsze obserwuję co dzieje się za mną na bierząco ale wiadomo, do tego musi być czysta szyba. Nie twierdzę że w BMW jest to jakiś problem bo może po prostu jest tak wyprofilowana że się nie brudzi dlatego właśnie chciałem poznać Wasze opinie na ten temat.

Opublikowano

Jest dokładnie jak napisałeś: „ jest tak wyprofilowana że się nie brudzi.”

Tył auta się brudzi, ale szyba na szczęście nie i wycieraczka nie jest potrzebna.

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
Uff, to mnie pocieszyłeś. Czytałem podobne komentarze na xbimmers odnośnie X6. Tam też ludzie się obawiali tej szyby ale podobno jest ok. To dobrze. Wiem że ten widok przez nią i tak super nie jest ale jakbym miał mieć jeszcze ją całą zawaloną jakimś np błotem pośniegowym to była by już masakra.
Opublikowano
To nie masz się co martwić, a co do widoku do tyłu to racja - pierwszy raz jak jeździłem testówką X4 to miałem wrażenie, że jeżdżę łodzią podwodną, ale szybko się oswoiłem, że nie za wiele widać do tyłu. :roll:

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
Spoko: ostatnio Zona jechala pierwszy raz 5er G30 i gdy ruszala z parkingu zapytala jak sie wlacza tylna wycieraczke :-)