Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pytanko

Zrobilem juz przod z M5 w moim e60 , a teraz chce zrobic tyl z M5.

Otoz zderzak z M5 bede mial polakieruje pod kolor i git.

Aczkolwek mam 1 tlumik duzy z tylu po lewej i jak to zrobic poprawnie by wydech zrobic na 4 koncowki ale...

Zeby ewentualny dym lecial z wszystkich koncowek.

Rozmawialem z chlopem od tlumikow i mi mowil, ze jezeli poprostu zrobimy dziure w rurze do tlumika koncowego i dospawamy dluga rurke idaca na prawa strone i tam bedzie 2 koncowki to prawdopodobnie i tak 70% spalin trafi w tlumik po lewej stronie, a jedynie jakies resztki w koncowki po prawej stronie.

Jak to zrobic by rownomiernie spaliny szly na lewa i prawa strone??

kolejne pytanie czy koncowy tlumik jest DB KILLEREM jedynie czy filtruje tez spaliny??? Jak go usune i zwyczajnie zrobie rozdzielenie z 1 rury pod autem na 2 rury 3 calowe co sie rozchodza na boki i zakoncze je poprostu 4 ema koncowkami to czy to bedzie gorzej kopcic niz jak zostawie ten tlumik koncowy ?????

E60 na serii jest dla mnie nudne wizualnie dlatego zdecydowalem sie na mody w stylu "fake m5".

Ktoś to robil i jak rozwiazaliscie ten punkt z wydechem przy tym zderzaku na styl m5 ???? dzieki

Opublikowano

20 sekund szukania. jak chcesz to robić w dieslu to zrób wydech na cicho z db killerami bo z gnojówki bata nie ukręcisz.

E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano

Mi nie chodzi o brzemienie, a o wyglad auta tylko chce miec dym rownomierny z 4 ech koncowek, a nie jak rzezbiarze, ze leci po lewej dym, a po prawej prawie nic.

Tlumik jak to tylko db killer mysle, ze jest zbedny - no chyba, ze musi byc na przeglad to zostawie.

Opublikowano
Przecież masz dokładnie n tym filmiku pokazane jak to ma być zrobione, w czym dalej problem? Lecisz od środkowego tłumika rurami równej długości i po temacie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi nie chodzi o brzemienie, a o wyglad auta tylko chce miec dym rownomierny z 4 ech koncowek, a nie jak rzezbiarze, ze leci po lewej dym, a po prawej prawie nic.

Tlumik jak to tylko db killer mysle, ze jest zbedny - no chyba, ze musi byc na przeglad to zostawie.

Z prawej strony i tak nie zmieścisz tłumika, więc będzie wył trochę mocniej.

Jak chcesz się wbić przed tłumikiem, tłumik zostawić to i tak przegladu z tym nie przejdziesz - do tego z jednej strony będzie wył bez tłumika, z drugiej będzie cicho.

Ale takie dylematy ludzi co lubią się "pokazać" :mrgreen:

A co do filmiku, to o dziwo "krul" druciarzy zrobił coś chyba pierwszy raz w miarę poprawnie i wygląda to na najlepsze rozwiązanie pod e60 agro M5, na przegląd może sobie założyć oryginalny wydech.

Opublikowano
Swoją drogą ciekawe gdzie w PL przyczepią się za wydech jeśli nie jest mega głośny? Na wydechu jest jakaś homologacja że miałby nie przejść?
E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano

diesel nigdy nie jest glosny spokojnie, a o przeglady sie nie martwie jak na totalnym przelocie moj poprzedni samochod spokojnie je przechodzil to i na 4 koncowkach je przejdzie bmka. Zeby sie przyczepili wydech musi byc przesadnie glosny, a to grozi jedynie M5 na jakims 3 calowej pustej rurze, a nie zadnemu e60. A juz napewno nie dieslowi.

Tez moga sie przyczepic jak auto kopci przesadnie, a moj diesel jak sie nagrzeje nie kopci wcale jedynie na zimnym biala para z wydechu jak odmarza wydech. Zlapie 60 stopni to juz nic z wydechu spalin nie widac.

Jest ok.

Co do wydechu zamowilem zderzak z M5 styl. Tyl na 4 koncowki. I bedziemy niczym wazzup w firmie od tlumikow dzialac ze sprawarka. Wyglad m-paka standardowy jest dla mnie nudny , wiec robie na styl m5. O wiele mniej tego na ulicach mozna sie jeszcze wyrozniac.

Plusem tych zderzakow m5 styl jest to, ze przerabiac nie trzeba nic przychodzi lakierujecie i zakladacie na auto. tyle. z przodu trzeba jedynie steropian wywalic calkiem by zderzak sie ladnie spasowal albo go przyciac ale po co jak mozna wywalic. z tylu niby nic nie trzeba jedynie sie zaklada. tyle