Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak ma być.

Opuszczane prawe lusterko służy do podglądnięcia tego co znajduje się w pobliżu prawego tylnego koła podczas parkowania tyłem np. przy krawężniku.

Z lewej strony jak jest taka potrzeba wyglądasz przez okno.

Można to wyłączyć przesuwając przełącznik regulacji lusterek w pozycję przeciwną (nie pamiętam teraz, w którą stronę powinien być ustawiony aby to wyłączyć).

Ja mam na stałe wyłączoną tą opcje i włączam tylko wtedy, gdy jest mi potrzebna - jak na razie skorzystałem może z 10 razy. Ale przyznam, że opcja naprawdę fajna.

Radzę to domyślnie wyłączyć, ponieważ gdy jest to włączone to niepotrzebnie za każdym razem jak ustawiasz wsteczny bieg, lusterko opuszcza się, co może doprowadzić do wcześniejszego zużycia się elementów za to odpowiedzialnych. A poza tym podczas "normalnego" cofania, w prawym lusterku widziałbyś tylne koło zamiast obszaru za autem.

Opublikowano

Jak jest przełącznik ustawiony na lewe lusterko,to wtedy przy cofaniu prawe się opuszcza.Dodatkowo np.aplikacją BimmerCode można zakodować w ilu procentach(pod jakim kątem ma się opuszczać) standardowo jest chyba 70%.Jak przełącznik jest na prawym lusterku wtedy przy cofaniu prawe się nie opuszcza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk