Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w nowym roku!

Mam pytanie dotyczące radia w e46. Posiadam wersje z dużą navi i nagłośnieniem Harmana.

Chcę wymienić radio na nowy typ z bluetooth i mp3. Chciałbym sprzedać stare radio lecz dużo osób pyta też o wiązkę. Jak rozumiem jej ruszyć nie można bo nic nie będzie miało połączenia ale pytanie co z modułami w bagażniku? czy po pozbyciu się zmieniarki/navi i radia można się spodziewać jakiś błędów? Można odłaczyć coś jeszcze?

Jestem zielony jeśli chodzi o kwestie nagłośnienia a chciałem odchudzić samochód z niepotrzebnych elementów na korzyść nowego audio które z czasem ma się pojawić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To wszystko możesz wyrzucić, wiązkę sobie zostaw ale u tak musisz kupić dodatkową wiązkę bo w tej chwili masz przyłącz w bagażniku. To co jest wpięte do radia w bagażniku musi trafić pod deskę rozdzielczą (dodatkowa wiązka). Jako że masz wzmacniacz to też trzeba będzie go wyrzucić i przerobić kabelki przy jego wtyczce, chyba że on nie jest sterowany po ibus to powinno chodzić ale pewny nie jestem. Generalnie będzie przy tym trochę roboty.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
To brzmi jak wyzwanie, a mógłbyś mnie naprowadzić jaką tą wiązkę będę potrzebował? taka zwykła jak w każdym e46 czy jakaś dedykowana?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coś takiego:

https://centrumaudio.pl/zlacza-iso-i-fakra/10689-wiazka-instalacji-do-bmw-z-nawigacja-e39-e46-x5.html

tylko zwróć uwagę czy w radiu masz piny płaskie czy okrągłe i z takimi trzeba zamówić kabelek, lub zrobić samemu jak kto woli. Jedną wtyczkę (tą co będzie pod deską i tak musisz uciąć i polutować z tą kostką od chinczyka, lub kupić kostkę i zrobić przejściówkę od wtyczki która będzie pod deską do radia.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)