Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w opisie może ktoś napisać gdzie znajduje się odpływ szyberdachu z przodu od strony kierowcy woda stoi po tej stronie i nie spływa, otworzyłem nadkole ale nic nie znalazłem było cos w rodzaju odpływu ale nie tego głównego o który mi chodzi może znajduje się rurka w podszybiu?. Widziałem film na YouTube z otwierania rurki odpływu w bmw e53 ale tam film opisywał jak dobrać się do uszkodzonego odpływu wewnątrz auta a ja chciałbym wiedzieć gdzie na zewnątrz taki odpływ wystaje lub wychodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zdejmij słupek, odsuń kawałek podsufitki, szukaj, bo niestety takie problemy trzeba organoleptycznie rozwiązywać. W moim e53 zagięli mi odpływ szyberdachu przy wymianie szyby, zdjąłem słupek i od razu widziałem co było. Jak zdejmiesz u siebie, odegniesz podsufitkę możesz dmuchnąć bezpośrednio w odpływ i zobaczysz co się dzieje
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
Tak dziękuje widziałem filmiki z E53 tak jak piszesz ale uporałem się dziś z tym problemem musiałem wcześnie wpisać w wyszukiwarkę w języku angielskim czego szukam po obu stronach za błotnikiem tak z 3cm od spodu kierunkowskazu jest odpływ który wychodzi na zewnątrz, może komuś się przyda ta informacja. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Opublikowano
napisz co było z tym odpływem nie tak,czy był zatkany i jak go udrożniłeś,info dla potomnych niech wiedzą,nie rób tajemnic,pozdrawiam
Opublikowano

Witam z jednej strony od kierowcy woda nie spływała dla tego postanowiłem się dobrać do tego zwłaszcza ze wydaje mi się ze takie dachy powinny być szczelne nikt nie lubi zalanego auta, jak udrożniłem w końcówce była mała dwucentymetrowa guma która była pozwijana i lekko błotem otulona wydaje mi się że przesto był nie drożny odpływ, uciąłem kawałek i wyciągnąłem. To była taka, tak mi się wydaje osłona głównego otworu gdyby miało pewnie wpaść cos większego sam do końca nie wiem jutro pstryknę fotkę jak to wygląda. Sam odpływ był podobny do opływów lamp kawałek gumy wyprofilowanej do dołu, a większości informacji to korek z kapturkiem u góry.

link do obrazka jak większości ludzi podaje co to takiego jest

https://xoutpost.com/bmw-sav-forums/x5-e70-forum/75742-drainpipe-panorama-sunroof-diy-e70-6.html

Opublikowano
dzieki,i to jest informacja,ktora kazdemu może być przydatna,na marginesie warto regularnie czyścić wszystkie odpływy i w ogóle podszybie np.z lisci itp,kiedyś odpływy miały drzwi i progi i tam też warto było je przetkać co jakiś czas,pozdrawiam