Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem w swoim e92 328xi 2007 pod obciążeniem wyłącza się wtrysk 3 cylindra i silnik zaczyna się trząść ale po gaszeniu i odpaleniu ponownie działa normalnie do czasu jak dostanie obciążenia np przy wyprzedzaniu był u mechanika i nie potrafił tego ogarnąć bo jak powiedział gdy sterownik wyłącza wtrysk to już powinien się nie włączyć do czasu usunięcia błędu a on się resetuje przy zgaszeniu samochodu. Problem o tyle poważny że 1 silnik już wyrzucił korbę bokiem a 2 silnik zaadoptował te same problemy. Wymieniane były wtryski świece cewki sondy czy problem leży w sterowniku silnika?? Czy któryś z czujników ?? Dużo pieniędzy straciłem już na to więc zwracam się do osób które mają większą wiedzę niż ja
Opublikowano

Jeżeli to sterownik MSD80 to sterowanie cewek jest ich słabą stroną.

Aż nie chce mi się wierzyć że ktoś wymienia dwa silniki bez sprawdzenia tak typowej usterki.

Opublikowano
Nie jestem mechanikiem stąd ta niewiedza oddałem samochód do mechanika zaufałem wymienił wyżej wymienione rzeczy sprawdzał kompem mówił że problem rozwiązał a silnik wybuchł a przy 2 silniku był już w autoryzowanym serwisie ustawiali rozrząd i wymienili wszystkie płyny mimo iż były wymieniane i stwierdziło że ktoś źle założył kostki od Vanos ale dzięki wielkie za wskazówkę mam nadzieję że to będzie to