Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, miał ktoś może taki problem. e60 520 polift n47 177km. Auto po trasie(trasa od 40km wzwyż) nie chce odpalić po tym jak je zgaszę( po krotkich odcinkach zapala normalnie)

Musze poczekać około 30 minut i wtedy odpali, sytuacja taka mam miejsce zazwyczaj w miesiącach letnich i wiosennych jak jest ciepło , w zimie praktycznie sie nie zdarza. Po naciśnięciu przycisku start/stop kontrolki zapalają się normalnie słychać zasysane paliwo z baku i pompę paliwa ale rozrusznik nie kreci.

Czy ktoś miał taki problem ???

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Zamiast z tym jeździć przez lata, przejedz się raz na komputer, chyba ze lubisz układać tarota to ja strzelam: wtryski, pompa, czujnik wału, dde
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko co mają wtryski do tego że rozrusznik nie pracuje ?

Sprawdzić masy i plusy te najgrubsze . Potem to rozrusznik do sprawdzenia . I jego obstawiam . Może trochę nie w temacie ale maluchy , fordy i inne podobny problem był , rozrusznik zmęczony życiem .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie jest to samo, obstawiam DDE lub niebieski przekaźnik. Rozrusznik też rozważałem ale pierwszy raz stało się to przy 120kkm i przez długi czas był spokój. Aktualnie 240kkm

Jak do tej pory (prawie 10 lat) nie odpalił jakieś 6-8 razy z czego większość w ciepłe dni i 2x w zimę

W ostatnie lato stało się to 2x. Po wakacjach pozbyłem się wody w skrzynce ze sterownikiem DDE, dalej obserwuje. Teraz jeżdżę z probówka i multimetrem :mrgreen:

Oczywiście błędów brak

Do tego dodam że trasa nie na z tym nic wspólnego, 40 min. na mieście w zimę i lato też mi się to przytrafiło. Na pewno jest to problem termiczny. Problem w znalezieniu przyczyny jest o tyle duży że przytrafia się to sporadycznie a później jak ręką odjoł

Os. Nie tylko N47 na ten problem.

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1342964&page=2

Rozrusznik można wymienić ale żeby tak sporadycznie się zawieszał ?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety komputer nic nie pokazuje, żadnych błędów.

Na pewno problem termiczny, w zimie prawie się nie zdarza ( choć raz mi się to zdarzyło)a w ciepłe dni bardzo często,

Zauważyłem że nie odpala po kilku minutach po zgaszeniu samochodu(jeśli chce odpalić po minucie to odpala normalnie, odczekam ok 5 minut i wtedy jest problem :mad2: :mad2: :mad2: