Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na nieopadającej się szybie po stronie pasażera podczas otwierania drzwi.

Wydaje mi się, że przyszło to razem z ujemnymi temperaturami, a samochód stoi poza garażem.

Kontrolowanie szyby przyciskami działa poprawnie, lecz gdy chcę dać na "max" do góry opada na jakieś 4cm.

W ostatnim czasie miałem też naprawiany moduł świateł, nie wiem czy może mieć to związek z sytuacją.

Szukałem tematów związanych z tematem ale nie znalazłem nic co mogłoby pomóc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Opublikowano

Nie opada samoczynnie podczas otwierania drzwi, powinna zejść o te 0.5cm by nie łapała za uszczelkę przy otwieraniu. Gdybym joystickiem zszedł szybą w dół, a potem dał na maksa w górę, to opada 3cm sama. Wtedy muszę "poklikać" joystickiem kilkanaście razu po malutku do góry by była prawie przy samej górze by nie wiało.

Po stronie kierowcy działa wszystko poprawnie, tylko po stronie pasażera taki problem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teraz jasniej. Probowales robic inicjacje szyby? Przyciskiem od otwierania.
Opublikowano
Próbowałem, przyciskami od szyb z 10 sekundowym przytrzymaniem na dole i górze, tak samo próbowałem kluczykiem. Słychać cyknięcie, ale na górze spada o te parę cm. I lipa. Wyczytałem, że można zrobić inicjacje w inpie. Jest to możliwe? Niestety sprawdziłbym to dopiero po nowym roku, gdy będę u siebie tam mam kabelek.