Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka, mam do wymiany spryskiwacz xenonu w x3 f25 bo złamał mi się zaczep w nim od zaślepki tego spryskiwacza na zderzaku (nie wiem jak...). Czy ktoś wie jak się to robi, bo na forum nie mogę znaleźć. Czy nadkolem do ściągnięcia jak w e90 czy zderzak? Może ktoś ma filmik lub instrukcje.
Opublikowano

Z tego co słyszałdm w Aso BMW wymieniają te elementy poprzez ściągnięcie całego przedniego zderzaka. Wiąże się to z kosztami ponieważ ponowne założenie zderzaka wymaga użycia nowych elementów montażowych ślizgów, zaczepów itp. Ale tak końca to nie wiem czy chodziło tylko o wymianę samego spryskiwacza czy także pozostałych elementów układu spryskiwania takich jak przewody mocowania itp.

Też mam 1 niedziałający spryskiwacz, ale jak na razie wszystko pozostawiłem jak jest ponieważ i tak nie używam spryskiwaczy. Kiedyś próbowałem dostać się do tego spryskiwacza poprzez nadkole. Jest taka możliwość, nawet bez jego ściągania, bardzo utrudnione ale można. Natomiast po ściągnięciu nadkola na pewno będzie bezproblemowy dostęp do spryskiwacza. Na wiosnę może zabiorę się za to.

Opublikowano

Witam, złamał się spryskiwacz czy zaślepka, Jak zaślepka to wyciągniesz go ręką albo niech ktoś go złapie jak psikniesz. Zaślepki są na alledrogo - olx. W ASO są ale trzeba malować. Myślę że ktoś chciał się podzielić pod choinkę, bo samo to się to nie złamie.

Tutaj może coś ci pomoże.