Skocz do zawartości

Jak to jest z tymi luzami na tulejach metalowo-gumowych??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. mam pytanie, czy rzecfzywsice trudno wykryc ten luz na tuclejach metalowo-gumowych?? Chce je wymienic, juz kupilem, ale bylem u mechanika i powiedzial mi, ze nie ma msensu ich wymieniac, bo one sa napewno dobre, on nie widzi luzu. Nigdzie nie mam luzu, w calym auycie jest idealnie. Mam problem z drganiami przy 80 - 95 km/h powyzej 100 ustaja. Sprawdzilem wszystko i wydaje sie byc ok, wiec skad te drgania. jeden z forumowiczow powiedzial mi, ze to moga byc te tuleje na wahaczach tych takich powyginanych, nie chodzi o dolne proste tylko o te drugie. Jeden mechanik znowu jak dzownilem to powiedzial, ze ten luz strasznie trudno wykryc i moze to byc tym spowodowane. Tuleje juz mam, wyeminiac je, chcoc nikt na oko nie widzi luzu. 535i m62

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
luzu nigdy nie widać poprostu guma z czasem robi sie mięka i wachacz zaczyna lalać jak masz te tuleje to wymieniaj nie ma z tym dużo roboty można to zrobić dosłownie na podwurku a kierownica po wymianie gum przestanie latać jak gupia jakaś
BMW sie nie psuje
Opublikowano

Dziwne, bo da się to zauważyć, miałem identyczną sytuację w swojej E39. Na testach niby ok wszystko, na dość nierównej nawierzchni też, a gdy droga płaska jak stół czuć trzepanie w kabinie.

Dobra oświetlenie i śrubokręt powinny wystarczyć ;) "Pomajtaj" trochę gumę w tulejach i obserwuj - jeśli zauważysz pęknięcie, nawet nieduże, to wymieniaj - olej już z nich ucieka.

Daj znać czy się coś urodziło...

Opublikowano
Jutro wymieniam. Dokaldnie mam taki objaw, ze na idealnie plaskiej drodze nawet, przy 80 km/h telepie kierka. Czyli tez miales to swoje telepanie od tych ltuleji ?

Opublikowano
Witam.Też mam taki problem ,ale ja zaczne chyba od wyważenia kól moze tam jest problem.Młodzik ile dałes za te tuleje ???
Opublikowano
dalem 120 zl za komplet z rabatem. Normalnie kosztuja jakies 140. Mi niestety wywazenie nie pomaga, bo mam ielanie wywazone. Auto tez mi nie plywa, moze minimalnie, ale chyba to przez opony. Ja nie wiem jutro wymienie i dam znac. Pozdrawiam