Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam podobne zdanie na temat opon całorocznych.

Miałem na Rav4 Nokiany Weatherprof i żona miała Micheliny CrossClimate na B-klasie. Przez pierwszy sezon zimowy były całkiem niezłe, bardzo dobrze kleiły na mokrym. Drugi sezon to była już porażka - lekki śnieżek i strach było z garażu wyjeżdżać, a latem lekki deszczyk i na lekkim dohamowaniu do świateł włączał się ABS :duh: . Trzeciego sezonu na oponach całorocznych nie zaryzykowałem i wróciłem do 2 rodzajów opon. Do X4 nawet mi przez myśl nie przeszło aby brać te gó....ne opony całoroczne. Nawet dla mojej córki też kupiłem zimówki na ten sezon, a jeździ Fiacikiem 500 tylko po mieście.

Pozdrawiam

KrzychoM

• Moderatorzy
Opublikowano

Całoroczne sprzedają np. w salonach w UK. Normalnie x3 Ci wyjedzie na takich z salonu.

Jak mieszkasz na pomorzu np. to całoroczne to świetny wybór. Śnieg to 5 dni w roku. Oczywiście do auta z punktu A do B a nie do eMki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam filmik Adama Kornackiego - dlaczego opony homologowane.

Wyjaśnia dokładnie co to są opony homologowane, bo większość myśli że to to samo co zwykła opona o tym samym rozmiarze. :roll:

Pozdrawiam

KrzychoM

• 2 miesiące temu...