Skocz do zawartości

Moje zagadki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam takie oto zagadki:

Nie wiem czy ja dobrze się orientuję ale czy system kontroli trakcji ASC jest w e39 (i innych) połączony z drugim systemem - DSC? A jesli tak to proszę was o przybliżenie mi działania tego drugiego.Aha i jeszcze nie wiem ( bo kupiłem niedawno e39) do czego służy przycisk REST który jest obok sterowania nawiewem. A także przycisk AUC( automatic recirculated control) taki od klimy.(na nim są dwa kółeczka i domyslam sie że to cyrkulacja wewnatrz auta, ale po co dwa kółka i dwa światełka.Sorki za mje prostackie pytania ale po prostu nie wiem. Pozdrawiam.Wiku. :D :D :shock: :shock:

Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
Opublikowano
O tym bylo duzo, REST - ogrzewanie resztokowe, dziala ponizej 15 st. C, ASC - Zapobieganie poslizgowi kol. JKak zabuksujesz za mocno, to komp zmniejszy Ci moment obrotowy silnika i nie zamielisz. Jest masz przycisk DSC to masz i ASC i DSC, czyli cos jak ASR i ESP, czyli na zakretach komp sprawdza predkosc kazdego kola i jesli cos zacznie sie dziac, np. na zakrecie auto bedzie pod lub nadsterwoen to komp to skoryguje, tylko, ze nie zawsze na korzysc :) co z pozoru wydaje sie, ze pomaga. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Odnosnie pytania

A także przycisk AUC( automatic recirculated control) taki od klimy.(na nim są dwa kółeczka i domyslam sie że to cyrkulacja wewnatrz auta, ale po co dwa kółka i dwa światełka.

Jest to włacznik zamknietego obiegu powietrza zwykłego i automatycznego.

Opublikowano
a z tym asc jak jest? to jest samo ASC czy także kontrola stabilności się pod tym kryje?
Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
Opublikowano
Napisalem wyzej. To jest to samo co ASR w autach innych marek - Anti Slip reduction, Redukcja poslizgu podczas przyspieszania. To wszystko. Po prostu nie zrobisz np. baczka z wlaczonym ASC.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką