Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Szukam i nie mogę nigdzie znaleźć. Czy silnik 20d, czyli ten podstawowy diesel który jest montowany w G02 LCI, to jest silnik o oznaczeniu B47 czy może jakaś zmodyfikowana wersja tego motoru? Jest się Waszym zdaniem czego bać? Silnik dla mnie zdrowo rozsądkowy i gdyby nie ta pieprzona akcyza która wszystko psuje to brał bym 30d bez zastanowienia bo uwielbiam dźwięk tego silnika. Jest piękny. Chociaż z drugiej strony znając siebie i swój temperament, po wprowadzeniu nowych przepisów od nowego roku, długo bym się prawem jazdy nie nacieszył a jeździłem nie raz BMW z tym motorem, konkretnie modelem X5 i tym samochodem jak się jedzie 50 - 60km/h to ma się wrażenie stania w miejscu i że za moment zaczną nas rowerzyści wyprzedzać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz rozkodować auto po VIN by zobaczyć co ma środku. Wygląda na to że tam jest silnik o o oznaczeniu XD5O.

Np.

VIN:WBA4M910X0 9H42815 / Nadwozie:SAC

Wersja katalogu/region:ECE / Kod typu:4M91 / Skrzynia biegów:Automatyczny / Układ kierowniczy:Lewostronny

Data produkcji:06.02.2021 / Lakier: 300 / Tapicerka: BWNL

Nazwa Wartość

Drzwi 5

Silnik XD5O

Pojemność 0

Moc (kW) 140

VIN:WBA4M91000 9G81359 / Seria: X4 G02 / Opis sprzedaży: X4 20dX / Nadwozie:SAC

Wersja katalogu/region:ECE / Kod typu:4M91 / Skrzynia biegów:4M91 / Układ kierowniczy:Lewostronny

Data produkcji:04.15.2021 / Lakier: C06 / Tapicerka: MAH7

Nazwa Wartość

Drzwi 5

Silnik XD5O

Pojemność 0

Moc (kW) 140

Napęd ALLR

Opublikowano
To coś nowego w takim razie. Informacji o tym silniku bardzo niewiele jest. A produkowany z tego co gdzieś znalazłem od 2021 więc świeżynka. Pewnie wszystko wyjdzie w praniu.