Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Rozmawiałem z firmą która miała mi robić ten acc, gości mi powiedział że jeżeli auto jest na gwarancji( moje jeszcze jest), to przy każdej wizycie w aso zresetują wszystkie fake kody, w aso też mi powiedzieli że wszelkie modyfikacje nie są mile widziane i może dojść do sytuacji że zacznie wywalać jakieś błędy, także ja na razie odpuszczam. 

Pozdrawiam 

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ja odpuściłem całkowicie. Zwykły ACC mnie nie interesują. Jak już to tylko ten pro a dołożenie tego jest mega kosztowne. Tym bardziej że planuję tym autem pojeździć jeszcze ten rok i w przyszłym prawdopodobnie będę już zamawiał kolejny. Szkoda że nie ma X4 :(. Więc prawdopodobnie padnie na X3 M50. Chociaż to wnętrze to dla mnie dramat. Żeby chociaż wprowadzili opcję innej deski rozdzielczej, obszytej tym materiałem skóropodobnym jak mam w X4. Bo ten ich niby materiał premium to straszna tandeta. 

Edytowane przez dizel1982
Opublikowano
W dniu 31.12.2024 o 11:53, dizel1982 napisał(a):

Zapomnij że to nie będzie drogo. Jak masz taką kamerę jak ja to czeka Cię wymiana kamery, wymiana szyby, wymiana zegarów, wymiana przycisków na kierownicy, dołożenie radaru, dołożenie wiązki. Jak rozmawiałem z jednym warsztatem, to chcąc to zrobić na nowych częściach to lekko licząc 40tys pęknie. Nie wiem czy jesteś gotów, tyle wyłożyć za aktywny tempomat. Bo ja na pewno nie. Jeszcze do max 10tys może i bym przemyślał choć to też sporo ale dać 40tys za coś, co później przy odsprzedaży, kompletnie nie podniesie Ci wartości pojazdu (a już na pewno nie o tyle ile za to zapłacisz) to lekko mija się z celem. Mówi się trudno. Ja jeszcze przejeżdżę 2025r i w 2026 zacznę myśleć nad kolejnym samochodem. Szkoda że X4 już nie produkują. X2 mi się nie podoba. Więc pewnie pozostanie X3. 

Zastanawiam się tylko skąd informacja że x4 już nie będzie?Jest jakieś potwierdzenie ze strony BMW że z aktualnym modelem kończą x4?🤔Patrząc na nową x3 która w nawiasie nie jest zbyt urokliwa nowa x4 miała by szansę🤔ale to tylko takie moje przemyślenie  

Opublikowano
12 godzin temu, Jacuss napisał(a):

Zastanawiam się tylko skąd informacja że x4 już nie będzie?Jest jakieś potwierdzenie ze strony BMW że z aktualnym modelem kończą x4?🤔Patrząc na nową x3 która w nawiasie nie jest zbyt urokliwa nowa x4 miała by szansę🤔ale to tylko takie moje przemyślenie  

No niestety tak jak kolega wyżej napisał, to jest potwierdzone info. X4 ma zastąpić X2. Ciekawe czy z X6 też zrezygnują. Aczkolwiek ta X4 chyba jakoś tam się sprzedawała bo tej pierwszej generacji faktycznie za wiele nie widać ale tej drugiej ja widuję bardzo dużo.

Opublikowano
4 godziny temu, dizel1982 napisał(a):

No niestety tak jak kolega wyżej napisał, to jest potwierdzone info. X4 ma zastąpić X2. Ciekawe czy z X6 też zrezygnują. Aczkolwiek ta X4 chyba jakoś tam się sprzedawała bo tej pierwszej generacji faktycznie za wiele nie widać ale tej drugiej ja widuję bardzo dużo.

Nie, X6 dobrze się sprzedaje a właśnie część grupy docelowej z X4 chcą przepchać na stronę X6.

Opublikowano
Godzinę temu, buster12 napisał(a):

Nie, X6 dobrze się sprzedaje a właśnie część grupy docelowej z X4 chcą przepchać na stronę X6.

Szkoda, bo cenowo X6 mocno odjeżdża od X4 ale jeśli chodzi o wielkość w środku to X6 wcale nie oferuje więcej miejsca. Powiem więcej, przy tych fotelach sportowych M (tych kubełkowych) tego miejsca z tyłu na nogi, jest jeszcze mniej jak w X4. Więc X4 to była bardzo fajna alternatywa, zwłaszcza cenowo. 

Opublikowano
Godzinę temu, dizel1982 napisał(a):

Szkoda, bo cenowo X6 mocno odjeżdża od X4 ale jeśli chodzi o wielkość w środku to X6 wcale nie oferuje więcej miejsca. Powiem więcej, przy tych fotelach sportowych M (tych kubełkowych) tego miejsca z tyłu na nogi, jest jeszcze mniej jak w X4. Więc X4 to była bardzo fajna alternatywa, zwłaszcza cenowo. 

Przesiadłem się z x3 g01 do x5 g05, i mam dokładnie takie same odczucia. Obydwa auta oferują praktycznie taką samą ilość miejsca, tylko x3 jest po prostu trochę krowiasta ale funkcjonalna, a x5 ma lepsze proporcje i poprowadzoną linię przy też dobrej funkcjonalności.

Opublikowano
11 godzin temu, dizel1982 napisał(a):

Poprzednia generacja produkowana była jak dobrze pamiętam około 4 lata dlatego mniej jest ich na drodze. Mi X4 bardziej odpowiada przez gabaryty.X6 jest piękne ale to już locha.Ale mam nadzieję że chociaż X6 pozostanie przecież to w końcu dziecko BMW to oni stworzyli tym modelem tą klasę samochodów 😁