Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktoś podpowie jak w prosty sposób zmienić w INPA język na angielski ? Miałem niemiecki, zainstalowałem jeszcze raz wersję angielską i teraz dopóki wybieram model auta oraz konkretny moduł to opis jest po angielsku, ale już w module wszystkie funkcje, np. livedata są znowu po niemiecku :cry: Może wystarczy tylko któreś pliki podmienić ?
Opublikowano

z tego co czytalem - nie wszystko jest przetlumaczone....

ale niech sie fachowcy wypowiedza....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, ale kiedyś było po angielsku, a potem coś się pomieszało i nawet ponowna instalacja nie rozwiązuje problemu. Odczytywane parametry mam po niemiecku

an1.jpg

analog1-05-03-2021.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem gdzieś paczkę z plikami do podmiany, w wolnej sprawdzę i podrzucę na maila.

Coś tam poszło na pocztę ale nie mam 100% pewności że właściwe. Musisz sprawdzić.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pliki pomogły, jest angielski, dzięki :cool2: Natomiast mam teraz temperaturę w Farenheitach. Jak to zmienić na Celsjusze ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ło matko nie wiem :duh:

Po podmianie którego foldera tak się stało zaraz poszukam inną wersję :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skopiowałem 2 i 3. Dwójka (SGDAT) to są parametry sterowników więc pewnie te akurat są wersje hamerykańskie :D Lata temu we wcześniejszej INPA jak miałem E36 to pamiętam podczas instalacji była opcja USA lub UK i to były różnice w jednostkach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze się instalowało jako wersja Englisch, a potem wybierało UK. Najlepiej podmienić na polską wersję.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej podmienić na polską wersję.

Masz pliki, które trzeba podmienić ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale polska to zdaje się tylko główne menu, reszta zależy czy ktoś przetłumaczył moduły.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widziałem screeny z INPA gdzie były opisy parametrów po polsku, ale ta wersja miała paski zielono czerwone - te poziome słupki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co pamiętam błędy też powinny być po polsku. To jest Inpa 5.0.2
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pomogło :D INPA 5.0.6 zamieniłem katalogi SGDAT oraz ECU. Temperatura jest w Celsjuszach, opisy sterowników i błędy są po angielsku, ale mi to pasuje jak jest teraz, reszta po polsku :cool2:

menu.jpg

parametry.jpg

parametry-2.jpg

error-eng.jpg