Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jakis czas temu zakupilem e46 do zabawy jest to 2.2 170KM (przy zakupie czulem ze brakuje mu jakos mocy auto mialo wyciete katalizatory ale zostaly wstawione2)

pojechalem do warsztatu zeby mi zaspawali dyfer, w trakcie okazalo sie ze zjarali sprzegło (bo hamulec reczny nie puscil a auto trzbeabylo przestawic..) nastepnie dwumasa luzy miala takze odrazu mi wymienili

i teraz do sedna, auto w ogole nie wstaje.. na 2 biegu moge odcine zrobic na 120 gdzie wczesniej 80 max czym to jest spowodowane? obroty drastycznie wolniej sie wkrecaja, na nizszych obrotach kompletnie bez mocy ciezko go bokiem pchac na 1nce gdy obroty sa nizsze niz 3k, o dwojce nawet nie wspomne.. mam wrazenie ze latwiej bylo latac bokiem wczesniej przed wizytu u mechanika (czyli spaw dyfra sprzeglo..) z racji wiekszego momentu na biegu, a teraz to jest dramat

ktos wie w czym problem i jak to poprawic?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie tak.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

to moze odrazu ktos bedzie wiedzial na temat szurania przy ruszaniu? gdy chlop mechanik wyjezdzal z kanalu pod autem zaczelo szurac konkretnie na odcinku 20m widac bylo wycieki, potem ustalo, a szuranie tylko slychac przy ruszaniu

albo dodaniu gazu nawet na 5tym biegu przy niskich obrotach nie jestem pewny okolic tego dzwieku