Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim forumowiczom.

Mam taki problem ze na pasazera i z tyłu wieje mi tylko zimne powietrze. Na kierowcę działa normalnie zimne i ciepłe. Czy ktoś wie co może być przyczyną. Dodam jeszcze, że nawet ma szybę od strony pasazera jest zimne powietrze. Jestem nowym użytkownikiem i poszukałem trochę, niestety nic nie znalazłem. Powiem jeszcze ze potencjometry działa Ok, jakzwieksza tem to czuć ze wieje bardziej intensywnie ale tylko zimne. Ostatnio wymieniałem silnik dmuchawy, niestety nie pamiętam jak było przed tym, bo jeździłem sam. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Opublikowano
Zobacz czy nie masz wycieku plynu chłodniczego. Jak masz gaz to zobacz polaczenie przy trójnikach i przy reduktorze. Jak się zapowietrzy układ to takie jajca potrafią wylazic. Zobacz też czy jak auto trochę przegonisz w miarę rozsądku oczywiście to czy się nie poprawia grzanie po stronie pasażera. Jeśli tak to jest szansa że układ się gdzieś właśnie zapowietrza. Jeśli się nie poprawia grzanie to zobacz awory przy podłużnicy odpowiadające za obieg płynu do nagrzewnicy albo po prostu zapchana nagrzewnica.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Więc tak, na początek jaką masz temperaturę wody w czasie jazdy? U mnie nie dobijało 90 stopni i właśnie miałem podobny problem.

Drugą możliwością jest elektrozawór wody, który tez często potrafi zawieść w najmniej oczekiwanym momencie.

• 11 miesięcy temu...