Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam małe pytanie może ktoś wie z jaką siłą dokręcić przegub zewnętrzny przód w bmw F11 535 XD ? Z góry dziękuję za wskazówki pozdrawiam serdecznie !
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam małe pytanie może ktoś wie z jaką siłą dokręcić przegub zewnętrzny przód w bmw F11 535 XD ? Z góry dziękuję za wskazówki pozdrawiam serdecznie !

Kolego , chodzi ci o pojedyńczą śrubę że sprężyną...????

210Nm + 90°

Jak nie chce ci się oglądać całego filmiku to przewiń do 14'15".

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Super dziękuję za wskazówki prawa strona wymieniona poszło bez problemu. Niestety pozostaje jeszcze lewa strona bo też ją delikatnie słychać :D aleee to już po nowym roku
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Zaczyna odzywać mi się prawy przegub,tylko przy bardzo niskich temperaturach i sporadycznie, latem nie slłychać go. Słyszałem że jest to taka przypadłość xdrive.Czy myśleć już o wymianie czy poczekać aż zacznie więcej hałasować? Czy wymieniać tylko przegub zewnętrzny czy od razu cała półoś z dwoma przegubami za jednym razem (nie duża różnica w cenie) ?