Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ogarniam dalej swoją bawarię, mechanicznie już większość punktów z listy odhaczyłem pozostało mi się zmierzyć z tematem zawieszenia i tu jest mały problem - fura jest dość mocno "zglebiona", zrobił to jeszcze niemiec dwie dekady temu, wszystko gra i buczy, ale zaczęły mi lekko hałasować górne mocowania amortyzatorów, same amortyzatory mają już kupę lat więc jeśli to rozgrzebać, to chciałbym wymienić komplet amortyzatory z mocowaniami i sprężyny na obu osiach i tu moje pytanie - czy ktoś może mi polecić jakiś zestaw? W jakich firmach warto szukać? Nie chcę oszczędzać - górę kasy już władowałem w to auto, bo uważam, że warto i daje mi mnóstwo radości, nie chciałbym jej podnosić za dużo względem tego co jest, bo tej budzie bardzo ładnie w niskiej pozycji, nie szukam rozwiązania które daje jakieś wybitne możliwości regulacji, tylko czegoś trwałego co wrzucę, ustawię raz i będę się cieszył świętym spokojem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coś w stylu:

Górne mocowania lemforder

Amonrtyzatory sachs pod m-pak

Sprężyny eibach pro kit - nie polecam m-pakietych z aso - pod VIN do swojego zamawiałem to finalnie stał wyżej niż na zwykłych mimo kilkuktornego sprawdzenia, że wszystko jest zamontowane jak należy i przejechaniu kilku tysięcy km żeby się uklepały, wymieniałem wraz z górnymi mocowaniami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pytanie na czym Ci zależy, na tym aby te prześwity były takie jak chcesz, czy na zachowaniu auta na drodze?
Opublikowano
Coś w stylu:

Górne mocowania lemforder

Amonrtyzatory sachs pod m-pak

Sprężyny eibach pro kit...

Dziękuje, o tego typu informacje mi chodziło, do Eibach'a w zestawach widzę raczej Bilstein'y B6/B8, jest jakiś koknretny powód, dla którego piszesz, że lepiej sachs?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko tyle, że dobre, sprawdzone, aluminiowe i sachs z m-paka mieści się w zakresie działania sprężyn eibach.

Oczywiście jak wolisz Billstein czemu nie, może to być lepsze rozwiązanie. Chyba są krótsze i mocniej tłumią. To już zależy jakie masz preffferencje i budżet.

Jeśli chcesz możesz pójść w coilovers gdzie będziesz mógł ustawić wysokość i działanie amortyzatorów pod Twooje preferencje, ale na tym się nie znam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie sachs, czyli oryginał, jeżeli mają być zwykłe, nie polecam bilstein.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.