Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozwiązanie jak najbardziej praktyczne.

Ale wykonanie/wygląd... hmm, lekko "druciarski" :wink:

No chyba, że w ostatecznej "produkcyjnej" wersji będzie to jakoś ładnie obudowane...

Dla mnie niepojęte jest, że BMW z defaultu tego samo nie zrobi...

Choć kto wie, może niebawem w ramach akcesoriów BMW pojawi się takowy box za jedyne 1000 EUR :lol:

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zastanawiam się nad kwestią utrzymania czystości w tymże.

W linku poniżej podobne rozwiązanie w i3, jednak dużo bardziej zabudowane, bo fabryczne. A mimo to…

https://www.bmwblog.com/2015/02/19/frunk/

Absolutnie nie zniechęcam, sam chciałbym mieć z przodu bagażnik do wożenia choćby kabli/ładowarki.

Tylko po przeczytaniu powyższego linku, zastanawiam się co tam można właściwie bezpiecznie przewozić…

Chyba, że takiej torbie jak na zdjęciach.

Opublikowano

Frunk zamówiony.

Przetestuję i dam znać jak z tym brudzeniem i zalewaniem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie to słabe rozwiązanie:

- to jest samo pudło, bez zabudowy wokół (jaka jest standardowo)

- nie jest zamykany

- nie widzę nigdzie informacji, żeby był tam odpływ wody z dna

- producent każe sobie płacić worek pieniędzy za kawałek plastiku, który równie dobrze można by pewnie sobie wydrukować na drukarce 3D (może w kawałkach, ale zawsze można sobie poskładać/posklejać).

Jak dla mnie to kompletnie nieopłacalne.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Po zrobieniu prawie 10 000km mogę stwierdzić, że żadna pokrywa nie jest potrzebna gdyż ku memu wielkiemu zaskoczeniu i początkowych obawom naprawdę jego zawartość się nie brudzi.

Nigdy nie znalazłem w nim również ani grama wody.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A czy ktoś z Was może powiedzieć jak się ma do tego wizyta w BMW w sensie przeglądu, czy trzeba to wyciągać przed wizytą czy raczej się nie będą czepiali. Pozostaje jeszcze pytanie kiedy jest pierwsza wizyta serwisowa ponieważ jeszcze może nikt nie był na "przeglądzie".
Opublikowano

Pierwszy przegląd jest po 2 latach i planuje go na tą okazję zdemontować co zajmie jakieś 2 min. Ale spokojnie mam jeszcze czas do lipca :)

Na chwilę obecną na pewno nikt jeszcze nie miał okazji zrobić przeglądu bo pierwsze auta dotarły do Polski wiosną 2021.