Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was

Mam bardzo słabe ogrzewanie w aucie i nie wiem co jest przyczyną takiego stanu.

Ostatni wymieniałem płyn chlodzący , wszystko zostało prawidłowo odpowietrzone ale niestety ogrzewanie w aucie szwankuje. Biorąc pod uwagę obecny spadek temperatur /blisko 0 C na pełnym załączeniu temperatury/ auto nie ma klimatronika- proste pokretło temperatury/ z nawiewu leciało dosłownie letnie powietrze. Troche pomogło przy przełączeniu na obieg wewnetrzny ale i tak wrecz było chlodno w aucie.

Zastanawiam sie jakie mogą być przyczyny słabego grzania. Za wszelkie podpowiedzi bede wdzięczny bo zbliza sie zima i przy minusowychb temp. mogę miec problem......

Dodam że wymieniłem chlodnice komplet klima /woda na uzywane ale orginalne. Klima jest jeszcze nie nabita- wzfledy finansowe

Opublikowano
Jeśli faktycznie dobrze odpowietrzone to może uszkodzony termostat (miałem tak w E46, był cały czas otwarty i się auto nie dogrzewało) lub coś nie tak z nagrzewnicą, sprawdź temperaturę cieczy hłodzacej w ukrytym menu. Swoją drogą to jakieś nieporozumienie aby nie było wskaźnika temperatury na zegarach.