Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Co jakiś czas pojawiał mi się błąd P0015 ale nie wiązał się z żadnymi obiawami. Błąd ten kasowałem.

Ostatnio zaczął mi się wyświetlać check engine i często zdążał zgasnąć zanim wróciłem do domu z pracy.

Dziś zdążyłem sprawdzić zanim zgasł i okazuje się że dodatkowym błędem jest P1153. Przy tym błędzie pojawił się natomiast jeden objaw - nie działający tempomat. Przy próbie włączenia nie pokazuje i nie da się ustawić prędkości.

Poza tym nie odczuwam żadnych objawów.

Samochód kupiłem niecałe 3 miesiące temu - mechanik wymienił mi filtry, zrobił płukankę i zalał olej motul 5w40 xclean wraz z CeraTec. Tydzień po wymianie oleju miałem checka, telepanie budą i samochód po rozgrzaniu gasł na jałowych obrotach. Odstawiłem go do mechanika, powiedział że po płukance mogło zawalić jakieś zawory. Przeczyscil i od tamtej pory objawy te nie występowały.

Macie pomysły co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Nie chce od razu lecieć do mechanika aby nie nadziać się na niepotrzebne koszta.

Moje auto to E90 2005 N52B25.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozrzad, vanos, eloktrozawory vanosa, do sprawdzenia.